Tuga: Preminuo Branko Bojat, glumac Studentskog pozorišta iz Banjaluke

Legendarni sekretar i glumac Studentskog pozorišta iz Banjaluke Branko Bojat (68) poslije kreće i teške bolesti preminuo je u Somboru.

Prema njegovoj posljednjoj želji urna će biti pohranjena u Aleji sećanja u Novom Sadu u krugu najbližih, dok će komemoracija u dogovoru sa članovima Brankove porodice biti održana u subotu 10. jula 2021. godine od 12 časova u Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta.

Rođen je 1953. godine u Bojatima, Crna Gora. Pohađao je Gimnaziju „Stojan Cerović” u Nikšiću i studirao na Pravnom fakultetu u Banjoj Luci. Na profesionalnu funkciju u Banjoj Luci  stupio je 1978. godine kao tehnički sekretar UKUD-a „Ivica Mažar” koje je djelovalo u okviru „Univerziteta Đuro Pucar Stari” u Banjaluci. U Studentskom pozorištu bio je aktivan kao glumac amater i igrao je u deset predstava: „Molim partiju da me primi u svoje redove”, „Arif Tamburija”, „Analfabeta”, „Ma dara”, „Crveni kesten”, „Na pučini”, „Odumiranje međeda”, „Magbet”, „Duga je noć” i „Dabling”, a nastupao je i u Narodnom pozorštu Bosanske Krajine u predstavama: „Veliki briljatni valcer” i „Spasilac” gdje je igrao zajedno sa takođe legendarnim glumcima Ademom Ćejvanom, Enverom Petrovcijem i Draganom Jovičićem. Banjalučka publika u Studentskom pozorištu najviše će ga pamtiti po ulogama Debelog brodolomnika iz Mrožekove predstave „Na pučini”, te Stojka/načelnika u srezu u Ćopićevom komadu „Odumiranje međeda”.

Posljednih godina živio je i radio u Odžacima, Srbija.

Ostavite komentar: