Trijumfalni povratak Iron Maidena: Objavljen album “Senjutsu” VIDEO

03.09.2021. | 16:21

Heavy metal bend Maiden danas je objavio album “Senjutsu”. Ovo je njihov 17. album po redu koji su obožavaoci heavy metal zvuka i legendarnog benda željno iščekivali.

“Senjutsu” je njihov prvi album u šest godina, te je ovo bila njihova najduža pauza. Ime njihovog prethodnog albuma je “The Book of Souls”.
Album ima 10 pjesama i traje čak 82 minuta, a upravo duže pjesme su ono što je postalo tipično za Iron Maiden, pogotovo sa novijih albuma.

Sada je objavljeno osam pjesama, prije dvije sedmice je objavljena jedna pjesma sa albuma, a mjesec dana ranije album su najavili animiranim videospotom za treću pjesmu sa albuma “The Writing on the Wall”.
Mnogi kritičari pohvalili su “Senjutsu”. Na stranici Metacritic ima prosječnu ocjenu 85 (od 100), na osnovu 10 stručnih recenzija. Wall of Sound dodijelio mu je ocjenu 9 (od 10), nazvavši ga “epskim i trijumfalnim povratkom Iron Maidena”.
Tokom snimanja albuma frontmen Bruce Dickinson saznao je da ima rak grla i da mu je potrebna ugradnja umjetnog kuka, a potrgao je i Ahilovu tetivu. Svoju bol izrazio je kroz impresivnu vokalnu izvedbu.

Oznake: Album, Grupa, Iron Maiden