Trenutno najgledaniji film: “Nečista krv – greh predaka” za vikend pogledalo 22.000 gledalaca

Novi domaći film “Nečista krv – greh predaka” reditelja Milutina Petrovića prvog vikenda u bioskopima Srbije i regiona dostigao je 22.000 gledalaca, što ga trenutno čini najgledanijim filmom u domaćim bioskopima, saopštio je distributer iz Beograda Fejm solušns.

Nakon prikazivanja na ljetnjim festivalima po Srbiji, film je imao svečanu premijeru 24. avgusta u Kombank Dvorani, a od 26. avgusta počeo je da se prikazuje u bioskopima širom Srbije, u Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Uloge u filmu tumače Dragan Bjelogrlić, Anđela Jovanović, Katarina Radivojević, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.

Za scenografiju je bio zadužen iskusni umjetnik Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio impresivnu rekonstrukciju Vranja iz 19. vijeka.

Film “Nečista krv – greh predaka” je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji (za preminulog autora Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković).

Cjelokupan glumački ansambl dobio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu, a Feđa Štukan specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje na 56. Filmskom susretu u Nišu.

Reditelj Milutin Petrović snimio je film i seriju od deset epizoda prema davno izgubljenom scenariju istaknutog filmskog reditelja Vojislava Voje Nanovića (1922-1983).

Ostavite komentar: