Treća zbirka pjesama Anđelke Milićević: U Šamcu promovisana knjiga “Satkana od ljubavi”

01.12.2021. | 07:53

U Šamcu je promovisana treća zbirka pjesama Anđelke Milićević “Satkana od ljubavi”, koja kroz 60 pjesama i 90 mudrih izreka govori o osobinama žene, ljubavi, novim odnosima među ljudima, njenom gradu, ocu, a tu su i dječije pjesme.

Recenzent knjige Viola Rajačić, profesor iz Brčkog, kaže da bi se pjesme, koje su podijeljene u šest cjelina, mogle tematski odrediti na misaone i ljubavne.

Ona je dodala da je autorka u ovoj knjizi opisala sve ženske osobine, od provokativne žene koja je dotjerana i koja provocira muškarce, pa do nježne žene, majke i kćerke, odnosno opisala cijelu paletu osjećanja žene.

Autor knjige Anđelka Milićević rekla je sinoć da su u ovoj knjizi zastupljene razne teme – ljubav, novi odnosi među ljudima, njen grad, otac, a da se za dječiju pjesmu “Dragan i Ana” nada da će pronaći svoje mjesto u školskim klupama.

“U knjizi je 60 pjesama i 90 mudrih izreka, a inspiracija mi je bila ovo novo vrijeme u kome nema više ljubavi, prijateljstva. Inspiracija je moja duša”, kaže Milićevićeva.

Ona je prethodno objavila dvije samostalne zbirke poezije “Glas moje duše” i “Dajem sebi za pravo”.

Izdavač je štamparija “Grafid” Banjaluka i Književni klub “Savovanje” iz Šamca, a knjiga je izdata u tiražu od 200 primjeraka.

Oznake: Knjiga, Promocija, Šamac