Teatar fest “Petar Kočić” dobio evropsku oznaku kvaliteta

14.02.2019. | 10:25

Teatar fest “Petar Kočić” dobio je od Udruženja evropskih festivala oznaku EFFE /Europe for Festivals, Festivals for Europe – EFFE/,što je potvrda njegovog regionalnog i evropskog kvaliteta i prestiža, saopšteno je danas iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U dopisu koji je generalni sekretar Udruženja evropskih festivala Ketrin Deventer uputila Narodnom pozorištu Republike Srpske navedeno je da Teatar fest ispunjava zahtjeve za EFFE oznaku i da je sada u konkurenciji za EFFE nagrade.

“Međunarodni EFFE žiri će odlučiti o nagradama do septembra 2019. godine. Uži izbor dobitnika biće objavljen u julu 2019. godine”, navela je ona.

Nacionalni teatar Srpske će oznaku EFFE moći da nosi u sezoni 2019/20 godina i koristi je u komunikaciji, kao i da učestvuje u EFFE susretima u Lisabonu 15. i 16. aprila 2019. i 2020. godine u okviru godišnjeg samita umjetničkih festivala u organizaciji Udruženja evropskih festivala.

Narodno pozorište Srpske dobiće i poseban prostor na internet platformi “Festival Finder.eu”, biće dio EFFE-ove međunarodne promotivne kampanje, konferencija za štampu i nacionalnih ceremonija EFFE oznake, a imaće pristup međunarodnoj mreži i dobijati interne biltene.

EFFE je inicijativa Udruženja evropskih festivala koju su podržali Evropske komisije i Evropski parlament.

 

Izvor:(SRNA)