Teatar fest „Petar Kočić“ 2019. od 01. do 09. juna

09.03.2019. | 11:42

Narodno pozorište Republike Srpske obavještava javnost da će XXII Teatar fest „Petar Kočić“ 2019, biti održan od 01. do 09. juna tekuće godine.

Festival će biti svečano otvoren 01. juna premijernim izvođenjem predstave „Komedija zabune“ autora Vilijema Šekspira, u režiji Đurđe Tešić.

Drugog juna na programu su specijalni gosti Teatar festa, a riječ je o gostovanju predstave „Malograđani“ autora Maksima Gorkog u izvođenju „Dramskog teatra na Vasiljevskom“ iz Sankt Peterburga.

Nakon gostovanja iz Ruske Federacije, Teatar fest se nastavlja izvođenjem šest takmičarskih predstava, a svečano zatvaranje Festivala i izvođenje predstave u čast nagrađenih je predviđeno 09. juna. Inače, selektor ovogodišnjeg Teatar festa dr Zoran Đerić, saopštiće selekciju Festivala u mjesecu aprilu.

U sklopu saradnje koja je uspostavljena sa „Dramskim teatrom na Vasiljevskom“, Narodno pozorište Republike Srpske će u aprilu 2020. godine, učestvovati na festivalu „LOFT“ (Međunarodni lenjingradski oblasni festival teatra), sa predstavom koju će izabrati selektor festivala „LOFT“, koji je odgledao više predstava nastalih u produkciji našeg nacionalnog teatra.

 

(BL PORTAL)