“Sve što sam htjela da kažem, a nisam”: Magdalena Jović predstavila prvu zbirku poezije

U Milićima je promovisana zbirka poezije talentovane mlade pjesnikinje iz ovog mjesta Magdalene Jović “Sve što sam htjela da kažem, a nisam” u kojoj se nalazi 81 pjesma napisana duboko iz duše.

Ova osamnaestogodišnjakinja napisala je više od 100 pjesama, a nakon završenog trećeg razreda srednje škole odlučila je da je pravo vrijeme da svjetlo dana ugleda njena prva knjiga.

“Počela sam da pišem prozu u osnovnoj školi, gdje su mi nastavnici srpskog jezika, kada su vidjeli moje pismene sastave, rekli da imam talenta za pisanje i to mi je bila satisfakcija da nastavim ozbiljnije da se bavim time”, izjavila je Srni Jovićeva sinoć nakon promocije.

Ona je rekla da je od proze u srednjoj školi prešla na poeziju kojom se ozbiljnije bavi i u slobodno vrijeme, a i interesantnija je jer u njoj može da se pronađe svako.

Jovićeva je dodala da inspiraciju pronalazi u okruženju, međuljudskim, ljubavnim, prijateljskim odnosima, u raznim zanimljivim situacijama, posmatrajući sa strane lica koja ne poznaje, nakon čega opisuje situaciju u kojoj su se našli.

Ona je zahvalila predsjedniku Kompanije “Boksit” Rajku Dukiću, opštini Milići i profesorima koji su finansijski pomogli izlazak njene prve knjige, te svojim roditeljima, bratu i prijateljima iz škole koji su joj u svakoj situaciji bili podrška.

Jovićeva je istakla da i u budućnosti planira da se bavi pisanjem i da je neke od pjesama koje nije uvrstila u ovu zbirku ostavila za naredne projekte.

Zbirku poezije “Sve što sam htjela da kažem, a nisam”, objavila je zvornička izdavačka kuća “AS oglas”, čiji je direktor Dejan Spasojević rekao Srni da mu je drago što se pojavljuju mladi pjesnici i pisci, a Magdalena Jović je autor koji je snagom i ljepotom neizrečenog donijela svoje prvo literarno ostvarenje.

Recenzent knjige i predsjednik Književnog kluba “Luča” iz Vlasenice Aćim Todorović rekao je Srni da je poezija Jovićeve mnogo zrelija u odnosu na jednu osamnaestogodišnjakinju, te da je sada zvanično postala član ovog književnog kluba.

Pjesme “Proljećne igre”, “Prvi ples”, “Ja čekam” i mnoge druge, publici su sinoć u amfiteatru Srednjoškolskog centra “Milutin Milanković” predstavili školski drugovi mlade pjesnikinje, a voditelj programa bio je učenik Nikola Lazarević.

Ostavite komentar: