Supruga spriječila da sukob eskalira: Alek Boldvin nasrnuo na novinara zbog provokacija

Glumac Alek Boldvin snimljen je ispred kuće reditelja Vudija Alena na Menhetnu u Njujorku, gdje je verbalno nasrnuo na Džona Levajna, novinara Njujork Posta.

Novinar je uočio glumca i njegovu suprugu ispred kuće slavnog reditelja te odmah izvadio telefon i počeo ga snimati.

“Gospodine Boldvin, šta vas dovodi u Njujork?”, upitao je novinar, no Alekova supruga Hilaria zamolila ga je da ode.

Novinar je to izignorirao i nastavio snimati i postavljati pitanja, što je razbjesnilo Boldvina, prenosi Klix.

“Ne smijete fotografirati ispred nečije privatne kuće”, kazao je i mahnuo rukom u kojoj je držao kišobran prema novinaru tjerajući ga nazad na pločnik. Hilaria je brzo reagovala i uhvatila muža kako sukob ne bi prerastao u fizički.

“Ovo je javno vlasništvo”, doviknuo je novinar Levine, dok mu je Hilaria i dalje uporno ponavljala: “Odlazi, prestani!”.

“Zar stvarno niste povukli okidač? Vjerujete li da je pištolj opalilo bez da ste povukli okidač? Je li zbilja bila riječ o kvaru” nastavio je novinar postavljati pitanja no Boldvin nije ništa odgovorio.

Podsjećanja radi, Boldvin je nedavno dao detaljan intervju o snimanju filma “Rast” te je zaplakao odgovarajući na pitanja zašto je uperio pištolj u kinematografkinju Halinu Hačins te je rekao da ranije nije čuo nikakve pritužbe za sigurnost na snimanju.

Boldvin je rekao voditelju Gregoru Stefanopolusu da nema šta da krije i da ne osjeća krivicu zbog incidenta.

“Neko je odgovoran za ono što se dogodilo”, rekao je, “I ne mogu reći ko je to, ali znam da nisam ja.”

Hačins je ubijena na setu vesterna 21. oktobra nakon što je pogodio metak dok se pripremala za scenu, a istraga je još uvijek u toku.

Ostavite komentar: