Srebrna medalja za poster banjalučke serije “Kosti”

03.05.2021. | 22:11

Poster za televizijsku seriju “Kosti”, kao kreativni rad marketinške agencije “Aquarius” iz Banjaluke, upravo je nagrađen srebrnom medaljom na prestižnom međunarodnom takmičenju “Poster Annual”, koje svake godine organizuje “Graphis”, čuvena izdavačka kuća iz Njujorka.

Za kreativni tim agencije “Aquarius” ovo nije prvo priznanje za rad na kampanji serije “Kosti” (2020) producentske kuće “Bosonoga” iz Banjaluke.

Prvo priznanje su dobili početkom ove godine na smotri “NO LIMIT Advertising festival” u Sarajevu, gdje je marketinška kampanja za spomenutu seriju osvojila Grand Prix nagradu festivala, ali i nagrade u kategorijama – “Integrisane kampanje” – zlato, “Print & publikacije” – zlato, i “Digital” – srebro.

“Kosti” su u kategoriji “Mediji/TV promocija” objavljene u najvećoj svjetskoj bazi kreativnog oglašavanja – “Ads of the World”.

“Ova nagrada nije samo moja zasluga, već dobrim delom i mojih talentovanih kolega iz kreativnog odeljenja, koji su učestvovali u ovom projektu”, istakao je Dejan Šijuk, kreativni direktor u agenciji “Aquarius”, navode Nezavisne novine.

Napomenuo je da kampanja za seriju “Kosti” i sve nagrade i priznanja koja je do sada osvojila samo pokazuju koliko je važno da kreativci dobiju priliku da se izraze, bez ograničenja bilo koje vrste.