Spuštena zavjesa na 27. SFF: Za najbolja ostvarenja nagrada Srce Sarajeva

Najbolja dramska serija je, po odluci žirija SFF-a srbijanska serija Porodica koja je dobila nagradu Srce Sarajeva, a kao najbolja komedija proglašena je hrvatska televizijska serija Dnevnik velikog Perice.

Svečana ceremonija dodjele nagrada najboljim ostvarenjima u kategoriji TV serija na 27. Sarajevo Film Festivalu održana je sinoć u hotelu Holiday u Sarajevu.

Za titulu najbolje serije takmičilo se 16 ostvarenja, a nagrade su se prema pravilima SFF-a dodjeljivale u šest kategorija. Najbolja dramska serija je, po odluci žirija SFF-a srbijanska serija Porodica koja je dobila nagradu Srce Sarajeva, a kao najbolja komedija proglašena je hrvatska televizijska serija Dnevnik velikog Perice.

Kao Najbolji kreator serije nagrađen je reditelj porodice, najbolje serije na SFF-u, Bojan Vuletić.  Najbolji glumac je Boris Isaković, koji je u istoj seriji tumačio lik Slobodana Miloševića.

Titulu Najbolje glumice osvojila je njegova supruga Jasna Đuričić, a nagrada je došla za njenu ulogu u seriji Grupa.

Kao Zvijezda u usponu nagrađena je glumica Ivana Zečević kojoj je nagradu uručio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Podsjećamo, o dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija.

Ceremoniju dodjele priznanja vodio je poznati glumac i TV voditelj Tarik Filipović.

Ostavite komentar: