Spremne za spektakl! Hurricane se večeras bore za plasman, a evo šta im ne ide na ruku

20.05.2021. | 17:56

Predstavnice Srbije na Evroviziji, djevojke iz grupe “Hurricane”, danas se takmiče u drugom polufinalu takmičenja, a pjesmu “Loco Loco” izvešće večeras devete po redu.

Od 17 pjesama koje ćemo čuti večeras, samo četiri nisu na engleskom jeziku, uključujući i srpsku numeru (ostale tri su iz Albanije, Švajcarske i Danske). Ono što srpskim predstavnicama možda neće ići “na ruku” je činjenica da u ovom polufinalu ne učestvuju, a samim tim i ne glasaju, zemlje iz regiona u kojima su popularne, poput Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Slovenije, koje tradicionalno daju poene našoj zemlji na ovom takmičenju.

Kad se na to doda podatak da večeras ne glasaju ni zemlje u kojima je srpska dijaspora velika (Njemačka, Švedska, Australija), prolazak Uraganki u finale Evrovizije bi samim tim imao još veću težinu, jer bi u tom slučaju bilo jasno da se nisu oslanjale na glasove komšija i naših ljudi koji žive u inostranstvu.

Kladionice, inače, djevojkama iz Srbije predviđaju plasman u finale, dok je Marija Šerifović, jedina srpska pobjednica na smotri za najbolju pjesmu Evrope, sinoć pokazala kako bodri “Hurricane” na generalnoj probi.

“Djevojke su zvučale odlično. Nemaju pravo da imaju tremu, nije im prvi put, samo Ivana ima pravo da se uprpi jer nije bila prije na “Evroviziji”. Sviđaju mi se i Švajcarac i predstavnici Finske”, kazala je Marija u lajv uključenju na Instagramu.

Članice “Hurricane”-a su sigurne u sebe, te ne sumnjaju da će se naći među deset odabranih za prolaz u finale, koje je zakazano za subotu.

“Što bi se takmičile ako ne verujemo da ćemo proći u finale i pucale na pobedu? Naravno da nas vidimo za vikend tamo, finale je naše, daćemo sve od sebe”, kazale su one pred nastup, piše Telegraf.