Spremačica bez dlake na jeziku: Preminula Berta iz popularne serije “Dva i po muškarca”

14.10.2020. | 09:22

Končata Ferel, najpoznatija po ulozi Berte u seriji “Dva i po muškarca”, preminula je u 78. godini života.

Ferel je spremačicu bez dlake na jeziku glumila od 2003. godine, a do 2015. pojavila se u 212 epizoda. Sredinom jula ove godine Končata je imala srčani udar i odmah je prevezena u bolnicu gdje su se ljekari borili za njen život.

Kako pišu strani mediji, razlog smrti su problemi sa srcem.Borila se sa zdravstvenim problemima od prošle godine nakon što je dobila opasnu infekciju bubrega. Bila je hospitalizovana još u decembru prošle godine.

Glumica je zbog uloge Berte u CBS-ovoj hit seriji bila dva puta nominovana za nagradu Emi. Iz braka s Arniejem Andersonom, kojim se vjenčala 1986. godine, ima 38-godišnju kćerku Samantu.

Preminula je u bolnici u Kaliforniji u društvu članova svoje porodice. Vijest o smrti omiljene glumice rastužila je njene brojne fanove koji su se oprostili s njom putem društvenih mreža.

Oglasio se i čovjek koji je ovu seriju napravio onim što je i dan-danas, Čarli Šin.

“Berta, tvoje održavanje domaćinstva je bilo upitno… Ali kako si čuvala ljude… to je bilo savršeno”, napisao je Šin.

Kolega iz serije Džon Krajer (Alan Harper) objavio je na Tviteru tužnu vijest o smrti voljene “Četi”, kako joj je bio nadimak.

“Bila je divna osoba”, napisao je.

Končata Ferel karijeru je počela kao pozorišna glumica početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka, da bi kasnije između ostaloga ostvarila uloge u filmovima kao što su „TV mreža“, “True Romance”, “Erin Brockovič” i “Edward Makazoruki”.