Snimanje privedeno kraju: Odgođena premijera filma “Tomo”

22.04.2021. | 09:22

Nakon scena u mjesnoj zajednici Kratovo kod Priboja, naselju Mramor, Valjevu, Zrenjaninu, Beogradu… mit o legndarnom folk pjevaču Tomi Zdravkoviću u biografskom filmu naslovljen “Tomo” priveden je kraju u Čikagu gdje su se snimale zadnje klape.

Ovaj biografski film su autorizovali Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić koji je uz Željka Joksimovića producirao, za režiju bio zadužen Zoran Lisinac. Glavna uloga dodijeljena je Milanu Mariću, a Tominu suprugu Gordanu glumila je Sanja Marković. Ulogu Silvane Armenulić dobila je Tamara Dragičević jer je posebna pažnja usmjerena na muziku tih vremena.

Ulogu Dragana Nikolića dobio je Vojin Ćetković. Dragan Nikolić je bio veliki prijatelj sa Tomom a družili su se u bifeu “Atelje 212”. Vrhunski je prikazan taj vremenski period sa pričom koja teško da će se ikada vratiti. No, ta priča je autoru Bjelogrliću itekako poznata. Naravno poznavao je i Tomu, balkanskog muzičkog boema. Pjevača koji je ljubavne sage pretočio u balade. Njegovi hitovi se pjevaju kao da su tek nastali. Pjesnik tuge, kako su ga zvali pjevao je dušom i svim svojim bićem.

Naravno da poklonici njegove interpretacije i jedva čekaju da vide kako je sve funkcionisalo u to doba. Premijera će se desiti kada uslovi pandemije to dozvole, a pomenuti film će obilježiti 30 godina od Tomine smrti.

Oznake: Snimanje