Snimanje filma biće nastavljeno: Boldvin postigao nagodbu s porodicom ubijene snimateljke

05.10.2022. | 20:19

Alek Boldvin postigao je nagodbu s porodicom ubijene snimateljke Halin Hačins, javlja CNN pozivajući se na izjavu njegovog advokata.

Boldvin će se vratiti snimanju filma, a suprug ubijene snimateljke Metju Hačins biće izvršni producent “Rusta” i primiće dio zarade, navodi se u saopštenju glumčevog advokata.
“Postigli smo nagodbu, podložnu sudskom odobrenju, za naš nepravedan slučaj smrti protiv producenata Rusta, uključujući Aleka Baldvina i Rust Movie Productions, LLC. Kao dio te nagodbe, naš slučaj će biti odbačen. Snimanje filma ‘Rust’, čiji ću izvršni producent sada biti ja, nastaviće se sa svim originalnim glavnim igračima u januaru 2023. Nemam interesa upuštati se u predbacivanje ili pripisivanje krivice. Svi mi vjerujemo da je Halinina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i estradna zajednica okupili kako bi odali počast Halininom posljednjem radu”, rekao je Hačins.

Filmu bi se trebao vratiti i reditelj Joel Souza, koji je takođe povrijeđen u pucnjavi.
Podsjetimo, snimateljka Halina Hačins ubijena je kada je Boldvin pucao na setu filma “Rust”, ne znajući da je u pištolju pravi metak.