Snima se istorijski spektakl: Evo koji poznati glumac tumači Marka Kraljevića

25.11.2020. | 15:21

Filmski centar Srbije predstavio je listu domaćih dugometražnih filmova koji će od te institucije dobiti sredstva za realizaciju. Među pet odabranih ostvarenja možda najviše pažnje privlači istorijski spektakl o Marku Kraljeviću, reditelja Dejana Zečevića, u kome će glavnu ulogu igrati Milan Marić. 

Zečević ovaj film potpisuje i kao reditelj i kao scenarista, zajedno sa Majom Todorović, a iza projekta stoji produkcijska kuća “Biberče”. Scenario se bazira na epskoj pjesmi “Marko Kraljević i Musa Kesedžija”.

Milan Marić koga smo do prije samo nekoliko dana gledali u odličnoj ulozi Lazara Stanojevića u drugoj sezoni serije “Državni službenik”, a koji tokom posljednjih mjeseci privlači veliku pažnju javnosti zbog uloge Tome Zdravkovića, prenosi utiske o još jednoj velikoj i izazovnoj ulozi koja je pred njim, a koja će, kao i u slučaju filma “Toma”, zahtijevati ozbiljne pripreme i fizičke transformacije koje Mariću očigledno i te kako prijaju.

Milan Marić

– Veoma me je obradovala odluka Dejana Zečevića da mi povjeri ulogu Marka Kraljevića. Predstoji mi ozbiljno vrijeme priprema i iščitavanja svega o Marku Kraljeviću, zajednički rad sa autorskim timom i još jedna interesantna fizička transformacija. Siguran sam da će ovo biti još jedan od veoma inspirativnih projekata za rad – ističe popularni glumac.

Iz Filmskog centra Srbije navode da se film “Marko Kraljević” bazira na izuzetno vještom, dramski ubjedljivom, višeslojnom i komično oslikanom scenariju, a priča prati najvažniji period života čuvenog junaka iz srpske poezije, ali i mitologije. Film je baziran na istorijskim podacima i cjelokupnoj narodnoj poeziji, kao i na uzbudljivim predanjima o Marku Kraljeviću, pa će se u ovom ostvarenju smjenjivati spektakularane scene sa intimnim i ličnim trenucima dubokog ljudskog preispitivanja kako samog junaka, tako i ostalih likova u filmu. U planu je i realizacija istoimene TV serije.