Snima se istorijski spektakl: Evo koji poznati glumac tumači Marka Kraljevića

Filmski centar Srbije predstavio je listu domaćih dugometražnih filmova koji će od te institucije dobiti sredstva za realizaciju. Među pet odabranih ostvarenja možda najviše pažnje privlači istorijski spektakl o Marku Kraljeviću, reditelja Dejana Zečevića, u kome će glavnu ulogu igrati Milan Marić. 

Zečević ovaj film potpisuje i kao reditelj i kao scenarista, zajedno sa Majom Todorović, a iza projekta stoji produkcijska kuća “Biberče”. Scenario se bazira na epskoj pjesmi “Marko Kraljević i Musa Kesedžija”.

Milan Marić koga smo do prije samo nekoliko dana gledali u odličnoj ulozi Lazara Stanojevića u drugoj sezoni serije “Državni službenik”, a koji tokom posljednjih mjeseci privlači veliku pažnju javnosti zbog uloge Tome Zdravkovića, prenosi utiske o još jednoj velikoj i izazovnoj ulozi koja je pred njim, a koja će, kao i u slučaju filma “Toma”, zahtijevati ozbiljne pripreme i fizičke transformacije koje Mariću očigledno i te kako prijaju.

Milan Marić

– Veoma me je obradovala odluka Dejana Zečevića da mi povjeri ulogu Marka Kraljevića. Predstoji mi ozbiljno vrijeme priprema i iščitavanja svega o Marku Kraljeviću, zajednički rad sa autorskim timom i još jedna interesantna fizička transformacija. Siguran sam da će ovo biti još jedan od veoma inspirativnih projekata za rad – ističe popularni glumac.

Iz Filmskog centra Srbije navode da se film “Marko Kraljević” bazira na izuzetno vještom, dramski ubjedljivom, višeslojnom i komično oslikanom scenariju, a priča prati najvažniji period života čuvenog junaka iz srpske poezije, ali i mitologije. Film je baziran na istorijskim podacima i cjelokupnoj narodnoj poeziji, kao i na uzbudljivim predanjima o Marku Kraljeviću, pa će se u ovom ostvarenju smjenjivati spektakularane scene sa intimnim i ličnim trenucima dubokog ljudskog preispitivanja kako samog junaka, tako i ostalih likova u filmu. U planu je i realizacija istoimene TV serije.Ostavite komentar: