Sloboda je u našim genima! Malagurski: Naredne godine počinje snimanje filma o stvaranju Srpske

10.11.2020. | 13:59

Srpski režiser i producent Boris Malagurski najavio je danas u Banjaluci da bi sljedeće godine trebalo da počne snimanje filma “Republika Srpska – borba za slobodu”, koji će da govori o stvaranju Republike Srpske, borbi srpskog naroda za slobodu i želju da ostane na svojim prostorima.

Malagurski je napomenuo da ta borba vijekovima traje, te da vijekovima unazad srpski narod želi samo da bude svoj na svome.

“To je pravedna borba, sloboda je u našim genima i za nju se borimo već duže vrijeme i ona i dalje traje”, rekao je Malagurski na konferenciji za novinare.

On je naveo da je cilj da se u filmu predstave dešavanja tokom devedesetih godina prošlog vijeka, ali i prije i poslije toga.

“Riječ je o borbi koja nije vezana samo za jedan narod, nego se nalazi u slobodarskom duhu mnogih naroda širom svijeta, ona je univerzalna i nešto što je shvatljivo svima”, rekao je Malagurski.

On je naveo da trenutno radi na filmu “Crna Gora – podeljena zemlja”, koji bi trebalo da bude završen do kraja godine.

Malagurski je izrazio zadovoljstvo podrškom koju je dobio od poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draška Stanivukovića na snimanju filma i zajedničkom cilju da učestvuju u borbi za zdrave vrijednosti.

“Bilo kroz politiku, umjetnost ili neke druge oblasti – zajednički cilj te borbe je da ljudi žive bolje, da budu svesniji i moćniji, jer znanje je moć”, rekao je Malagurski.

Stanivuković je istakao značaj ovog filma, koji će ostati trajni zapis i svjedok o istoriji srpskog naroda, ali i koji će pokazati da je srpski narod iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i drugih zemalja u kojima živi povezan i složan.

“Da bi narod imao sigurnu budućnost, mora da ima mlade ljude koji su složni i koji rade zajedno i odvažno na mnogim projektima”, rekao je Stanivuković.

On je izrazio nadu da će biti dobar domaćin u realizaciji snimanja filma, te obezbijediti potrebne lokacije, podatke i drugu logističku podršku.