Slikarka Natalija Cimeša organizovala akciju “Јedna slika – jedna pametna tabla u školi”

Bijeljinska slikarka Natalija Cimeša organizovala je akciju “Јedna slika – jedna pametna tabla u školi” u kojoj će biti nabavljeno petnaest pametnih tabli. Cimeša je napravila prodajnu izložbu slika i sav prihod usmjerila u opremanje škola. Akciju su podržali brojni građani i institucije, pa je prvih devet tabli već stiglo u škole.

Interaktivne table već odavno su standard u nastavi u svijetu. Unapređuju rad sa učenicima, a poseban iskorak donose u učionioce u kojima se radi sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

– Moram da se zahvalim našem predsjedniku Miloradu Dodiku, našem gradonačelniku, Eparhija zvorničko-tuzlanska svakako, Rotari klub, i vjerujte postojali su ljudi koji nisu mogli da učestvuju sa punim iznosom, ali su zvali i govorili, da li možemo da uplatimo bar neku sumu koliko možemo da odvojimo – istakla je Natalija Cimeša, akademski slikar.

Prva interaktivna tabla u Osnovnoj školi Јovan Dučić smješena je u kabinet za nastavu iz predmeta Digitalni svijet koji učenici imaju od drugog razreda kako bi se najmlađim učenicima približila savremena tehnologija.

– Učenicima je to nešto novo i drago mi je da ima nešto pomaka i u tom smislu jer je stvarno potreba u osnovnom obrazovanju da pratimo sve informatički i naravno sve trendove koji su potrebni za obrazovanje – naglasio je Panto Pantić, pomoćnik direktora OŠ “Јovan Dučić”.

Posljednjih godina informatička oprema se nabavlja iz redovnih sredstava koje dostavlja resorno ministarstvo, ali većina škola se ne može pohvaliti stanjem opremljenosti. Donatorske akcije ove vrste svakako su dobrodošle.

– To je zaista jedna primjer društveno odgovornog rada od strane pojedinaca lično koji se angažuju do maksimuma smatrajući da je potrebno školama dodatno nabavljati što didaktička i druga materijalna sredstva – poručio je Predrag Račanović, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Bijeljina.

Akademski slikar Natalija Cimeša sa grupom entuzijasta formirala je humanitarno udruženje koje će raditi na opremanju škola i dječijih igrališta i sličnim projektima kako bi djeca imala bolje uslove za učenje i odrastanje.

Ostavite komentar: