Silvester Stalone napao producente novog Rokija: Krvopije, vratite mi prava

20.08.2022. | 18:34

Glumac Silvester Stalone svim snagama se bori za prava franšize svog junaka Rokija, a zbog toga je javno napao nedavno najavljen spinof franšize “Roki” nazvan “Drago”.

Osim toga, napao je i producente koji su uključeni u snimanje filma koje je navodno počelo. Glumca je između ostalog, jako povrijedilo što ga apsolutno niko, pa čak ni Dolf Lundgren nije obavijestio o tome.

“Još jednom Irvin Vinkler, taj patetični 94-godišnji producent i njegova moronska djeca lešinari, Čarls i Dejvid, ponovo glođu kosti još jednog divnog lika kog sam stvorio, a da mi to nije rekao… Izvinjavam se obožavateljima, nikada nisam želio da likove iz Rokija iskorišćavaju ovi paraziti”, započeo je glumac u objavi na društvenim mrežama.

Objavio je i fotomontažu na kojoj Vinkler kao vampir pije krv Rokiju i zabija mu nož u leđa, a ubrzo nakon toga sve je uklonio s profila.

Iskritikovao je i svog dugogodišnjeg prijatelja i kolegu Lundgrena, koji tumači sovjetskog bokserskog prvaka Ivana Draga u filmovima “Roki IV” i “Creed II”.

Ipak, još uvijek nije jasno hoće li Lundgren ponoviti svoju ulogu u spinofu “Drago”.

“Usput, nekad sam poštovao Dolfa, ali nikada mi nije rekao šta se događa iza mojih leđa s likom koji sam mu stvorio! Pravi prijatelji su dragocjeniji od zlata”, nadovezao se ogorčeno.

“Pretpostavlja se da su najomraženiji, netalentovani, oronuli producent u Holivudu i njegova djeca kukavice pronašli svoj sljedeći obrok… Dragu. Vratite mi prava, krvopije!”, zaključio je, pa se zapitao: “Dolf, zašto? Čak ni telefonski poziv”.

Novinari People-a pokušali su da stupe u kontakt s predstavnicima Vinklera i Lundgrena, ali nisu dobili odgovor.

Ipak, prema riječima Lundgrena čini se kako je između njih sve u redu.

“Samo da ispravim neke stvari u pogledu spinofa. Nema odobrenog scenarija, nema dogovora, nema reditelja. Prošle nedjelje je došlo do curenja u štampanje i to je čista nesreća. U kontaktu sam s gospodinom Balboom, tako da svi obožavatelji mogu da se opuste”, napisao je Lundgren.

Naime, Stalone se pokušao i prije da se izbori za svoja prava na priču i lik koji je stvorio.

“Imam nula odsto vlasništva nad franšizom”, otkrio je za Variety 2019. godine.

Istakao je da je jako ljut jer ne može da ostavi nikakav udio u tom kapitalu svojoj djeci, ali i kako žali što nije bio dovoljno uporan kada je pregovarao o ugovoru za originalni film.

Podsetimo, glumci Stalone i Lundgren bili su suparnici u četvrtom nastavku filma o Rokiju Balboi, a nakon snimanja dramatičnih sportskih scena, Stalone je bio uvjeren da neće preživeti.

Film je prikazan 1985. godine Stalone je u svom Jutjub videu otkrio nepoznate detalje sa snimanja.

“Prvo smo snimili moj i njegov ulazak, a potom je krenula tuča. Tokom snimanja borbe zaradio sam ozbiljne povrede zbog kojih je ekipa hitno morala da me preveze iz Kanade u Kaliforniju na odjeljenje intenzivne njege. Krvni pritisak mi je skočio na 260 i bio sam siguran da neću preživjeti”, otkrio je.

Četiri dana bio je na intenzivnoj njezi, a onda se vratio da završi scenu.