Saut park slavi 25 godina: Na poklon 900 miliona dolara za nove epizode

16.08.2022. | 07:33

Autori serije Parker i Stoun nedavno su potpisali ugovor vrijedan 900 miliona dolara za nastavak produkcije serije za sljedećih pet godina.

Kultna američka serija “Saut park” proslavila je 25 godina postojanja. Taj satirični animirani sitkom namijenjen odrasloj publici koji je svoju popularnost stekao mračnim, nerealnim pa i vulgarnim humorom šaleći se na račun svih mogućih tema bez obzira koliko one osjetljive bile, a premijerno je prikazan 13. avgusta 1997.

Malo ko je očekivao da će ta nihilistička serija autora Treja Parkera i Meta Stouna doživjeti četvrt vijeka upravo zbog svoje kontroverznosti, no kako je vrijeme išlo tako su ambicije rasle, a autori se sve više opuštali u svojoj tematskoj satiri koja napada velike (sve religije) i male mete (Igra prijestolja), piše britanski Gardijan.

Ova godišnjica nikako nije kraj “Saut parka” – Parker i Stoun potpisali su ugovor vrijedan 900 miliona dolara za nastavak produkcije serije u narednih pet godina. Ono što su autori svakako mogli da primijete kroz reakcije ljudi je da seks više vrijeđa ljude od nasilja, što je neobično. A kada je religija u pitanju, situacija je još gora.

Oznake: 25 godina, Serije