Saradnja sa “Pocket palmom”: Banjalučanka Maja objavila remiks pjesme “Ostani još” VIDEO

02.10.2020. | 10:35

Pjevačica Maja Manojlović iz Banjaluke i bend „Pocket Palma“ iza kojeg stoje Anja Papa i Luka Vidović iz Zagreba ostvarili su muzičku saradnju, a rezultat ovog umjetničkog projekta je remiks Majinog singla „Ostani još“ za koji je snimljen i novi video koji je u četvrtak u 20 časova predstavljen javnosti.

Maja Manojlović, poznato lice na domaćoj muzičkoj sceni, autorka je muzike singla “Ostani još”, a osim nje na njenom prvom singlu  radili su i Đorđe Miljenović (Skaj Vikler) i Darko Dimitrov.

Saradnja sa „Pocket Palmom“ za nju je, kako kaže, bila posebno zadovoljstvo, jer Anju i Luku cijeni kao muzičare i voli njihovu muziku. Posebno je ponosna što je cijelu ideju realizovala uz pomoć kretaivnog tima iz Banjaluke.

“Anja iz „Pocket Palme“ ostavila je svoj muzički izraz u pjesmi. Moram reći da sam posebno ponosna na ekipu sa kojom sam osmislila i realizovala ideju za spot. To su sjajni, talentovani ljudi. Sonja Savić potpisuje režiju, iza kamere je bio  Saša Savić kojem sam zahvalna što me nagovorio da radimo novi video, kao Saški Todić i Kosti Miljkoviću  koji su se postarali da sve super i izgleda”, rekla je.

Ipak, priznala je da je ovaj remiksa i snimanje novog videa u osnovi jedna ženska priča ispunjena dobrom energijom.

“Cijela priča ispunjena je ženskom snagom i to me mnogo raduje. A snimanje  spota podržala je i ekipa iz „Reine“. Voljela bih da kroz ovu pjesmu, ovaj spot, ali i svaku moju objavu osjetite koliko je u meni ljubavi prema muzici, koliko je u meni zahvalnosti prema ljudima koji mi pomažu da svoje ideje pretvaram u neke nove živote umjetnosti”, naglasila je Maja.

Anja iz „Pocket Palme“ podijelila je i svoje utiske o ovoj saradnji.

“Uvijek mi je neopisivo zabavno zamišljati kako bi tuđe pjesme zvučale kad bih ih ja radila. Zato toliko volim raditi na remixevima, a ovo je suradnja u kojoj sam posebno uživala. Majin vokal savršeno sjeda na synthwave podlogu i ovo mi je jedan od najdražih remixeva koje sam do sad radila. Proces je bio relativno brz i jednostavan, drago mi je da pjesma i dalje ima istu vibru kao i original, a opet na totalno drugačiji način. To mi je od samog početka suradnje bio cilj – zadržati ideju pjesme, a opet na neki način sve osvježiti i dati pjesmi neko novo ruho”, naglasila je muzičarka.

Kreativni tim:

Režija: Sonja Savić

Direktor fotografije: Saša Savičić

Montaža: Dario Đuraković

Scenografija: Aleksandra Todić

Gaffer: Ognjen Topić

Rasvjetljivači: Nikola Savković, Boban Dujaković

 O Maji Manojlović:

Maja Manojlović završila je solo pjevanje na Akademiji Umjetnosti u Banjaluci u klasi prof. Radmile Smiljanić i uporedo studirala Etnomuzikologiju u klasi prof dr Dimitrija Golemovića. Iza sebe ima nekoliko internacionalni nagrada sa takmičenja solo pjevača, kao i nekoliko ostvarenih uloga u predstavama, operama i operetama koje su se izvodile u Narodnom pozorištu Republike Srpske, a ove jeseni pojaviće se i u seriji „Kosti“ u produkciji „Bosonoge“.

Petnaest  godina radi kao vokalni pedagog u vokalnom ateljeu i školi pjevanja MaMa VOX koji je sama osnovala i u kojem je osmislila vlastiti, vrlo uspješan program edukacije pjevača svih uzrasta. Nastupala sa novosadskim Big bendom u projektu ROK OPERA, bila je dio kabaretakog projekta koji je izvođenjen u Banjaluci. Vodila je i nekoliko vokalnih radionica na poziv organizatora različitih dječijih festivala. Nastupala je do sad nekoliko puta sa Banjalučkom filharmonijom kao i sa Umetničkim ansamblom “Stanislav Binički” iz Beograda. Komponuje. Maja je majka dva dječaka.

O „Pocket palmi“:

Mladi muzički duo Anja Papa i Luka Vidović, osnivači su benda „Pocket Palma“. Oni su odlučili zaobići trendove i napraviti nešto potpuno drugačije. Njihov bend osnovan je prije sedam godina, a obilježavaju ga zvukovi 80-ih, retro instrumentalne dionice i dreamy vokali. Svoju muzičku karijeru započinju kao duo koji sam piše svoje pjesme, ali kasnije im se kao pratnja priključuje gitarista Bruno Žabek. Krenuli su s idejom nečega novog i drugačijeg, a okretanje novog lista je pozitivno uticalo na njih jer im je dalo prostora da se osvježe kao producenti i krenu sa nečim novim. Iako slušaju raznovrsnu muziku i teško im je izdvojiti nekoga tko je možda ostavio poseban utisak na njih, oboje se slažu da je možda sastav „The Midnight“ ostavio najveći uticaj. Kroz njih su zavoljeli synthwave muziku i estetiku, koju inače karakteriše elektornski retro zvukovi, nakon čega su odlučili krenuti sa vlastitim projektom upravo u sličnom smjeru.