Saradnja autora mlađe generacije: Izložba “Dva plus dva” u galeriji ANURS

U Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ u Banjaluci danas će biti otvorena izložba “Dva plus dva” umjetnika iz Srpske i Srbije, kojom Galerija afirmiše jedinstven srpski kulturni prostor, saradnju autora mlađe generacije i predstavljanje njihovog stvaralaštva najširoj javnosti Srpske.

Umjetnici koji su zastupljeni na ovoj izložbi su Olivera Basta, Slobodan Vidović, Sara Nikolić i Jovanka Stanojević – dva iz Republike Srpske i dva iz Srbije, najavljeno je iz ANURS.

Grafike Olivere Baste, slikarstvo Slobodana Vidovića, Jovanke Stanojević i skulpture Sare Nikolić razotkrivaju ozbiljan pristup stvaralačkom procesu, afirmaciju individualnih specifičnosti i nesvakidašnju darovitost, ističu iz ANURS.

Komisija za izlagačku djelatnost Galerije ANURS, po izboru autora izložbe Milivoja Unkovića, uvrstila je ovu izložbu u ovogodišnji program, a akcenat je na aktuelnom savremenom stvaralaštvu i potrebi Akademije da u svoje aktivnosti uvrsti što više mladih i darovitih umjetnika.

Otvaranje izložbe zakazano je za 20.00 časova, a posjetioci će moći da je pogledaju do 30. juna.

Ostavite komentar: