“Sa Kosova zora sviće”: Koncert povodom Vidovdana u Banjaluci

28.06.2022. | 22:59

Povodom Vidovdana, velikog srpskog praznika, u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, održan je koncert pod nazivom “Sa Kosova zora sviće” dječijeg hora Hrama rođenja Presvete Bogorodice na Rebrovcu. Događaj je realizovan u saradnji sa Srbskim sabranjem Baštionik iz Banjaluke.

Dajući svoj doprinos obilježavanju Vidovdana, velikog duhovnog i nacionalnog praznika, članovi Srbskog sabranja Baštionik iz Banjaluke, koncertom dječijeg hora podsjetili su na važnost obilježavanja ovog značajnog datuma koji je urezan u kolektivnu svijest našeg naroda i suštinski je temelj srpskog nacionalnog identiteta.

Djeca, članovi hora pri Crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Rebrovcu, pred brojnom banjalučkom publikom izvodili su izvorne i tradicionalne pjesme sa Kosova i Metohije, koje, u svojim stihovima, kriju snažnu rodoljubivu poruku, veličajući kosovski zavjet i podsjećajući nas na važnost obilježavanja ovog velikog dana.

Organizatori su naglasili da je jedan od glavnih ciljeva ovog koncerta podsjetiti sve one kojima je Kosovo u srcu, da na broj telefona 17766 podrže opstanak Srba na Kosovu i Metohiji u nadi da će na današnji dan uspjeti ostvariti simboličnih 1389. poziva.

Broj 17766 je trajno aktivan i dostupan za sve korisnike mreža u Republici Srpskoj i BiH iz mobilne i fiksne telefonije.