Rok legenda slavi 78. rođendan: Mik Džeger je spavao sa hiljadama žena, ima čak osmoro djece

Frontmen “The Rolling Stonesa”i živa rok legenda Mik Džeger danas slavi 78. rođendan.

Posljednjih pet desetljeća proveo je na bini, a njegova karijera nije ni na trenutak usporila, a čini se da ni neće.

Rođen je u skromnoj porodici u engleskom Kentu 1943. godine. Njegov otac bio je učitelj, kao i njegov djed, pa se očekivalo da će i Mik nastaviti njihovim stopama. No od stroge majke pobjegao je što je prije mogao, a onda naletio na bivšeg kolegu i prijatelja Kita Ričardsa na Poslovnoj školi za ekonomiju u Londonu. I otud je sve krenulo.

Prijatelji su se 1961. preselili u zajednički stan u Londonu i formirali bend “The Glimmer Twins”. Džeger je napustio studij i pridružio se bendu koji je na posljetku dobio naziv “The Rolling Stones”. Njihovi nastupi ubrzo su podigli Džegera i “Rolling Stonese” na vrhove top ljestvica, a onda su krenuli u osvajanje Amerike gdje je njihov bluz i rok ritam naišao na golemu publiku.

Već 70-ih imali su pozamašnu bazu fanova. To je bilo zlatno doba “Rolling Stonesa”, no sve do danas održali su reputaciju jednog od najvećeg rok benda na svijetu.

Osim što ga prati reputacija vrhunskog muzičara, Mik je zaradio i reputaciju dobrog ljubavnika, jednom prilikom priznao da je spavao s više od 4.000 žena. Posljednje dijete, sina Deverua Oktaviana Bejzila, dobio je u 74. godini s 43 godine mlađom balerinom Melanie Hamrik.

Osim Deverua, iz prijašnjih brakova i veza Džeger ima još sedmero djece, 50-godišnju Karis Hant Džeger, iz veze s Maršom Hant. Iz braka s Bjankom Džeger ima 49-godišnju Džejdu Džeger, a četvero djece ima s Džeri Hol. Iz kratkotrajne afere s brazilskom voditeljicom Lusijanom Gimenez ima 22-godišnjeg Lukasa. Uz to, Mik ima i troje unučadi i jedno praunuče.

Ostavite komentar: