Reditelj “Tome” objasnio da Šabanov lik nije oskrnavljen: “To je neki drugi, ima par njih”

01.11.2021. | 11:00

Reditelj Zoran Lisinac prokomentarisao je oštre komentare na račun stvaralaca filma “Toma”, nakon što su čuli repliku koja se izgovara u pomenutom ostvarenju.

Radi se o replici za koju mnogi, s razlogom, misle da se odnosi na pokojnog Šabana Šaulića, a pošto estradni menadžer iz filma pominje Šabana i naziva ga “gancijem” koji švercuje cigarete.

“Nije to taj Šaban. To je neki drugi Šaban, ima par njih. Zaista nismo mislili na Šaulića. S druge strane, imate šabane i u svakodnevnom životu! (smijeh)”, tvrdi reditelj.

Njegovo ime se u daleko manjoj mjeri pominje od imena Dragana Bjelogrlića, ali Lisinac kaže da mu ne smeta što je Bjela “pokupio kajmak”, iako je on taj koji je odradio veći dio posla.

“Ne. On je velika zvijezda i na nivou PR, to je prodalo film. Meni je bila velika škola da radim s njim i sve je to u redu”, istakao je Lisinac.

Za razliku od nekih, koji su pričali da nisu očekivali baš ovoliki uspjeh “Tome”, Zoran kaže da on jeste.

“Iskreno, koliko god to sada možda zvučalo pretenciozno, ja sam očekivao da će biti hit. Nama je bilo važno da napravimo film o kojem će ljudi pozitivno pričati kada izađu iz bioskopa, a ne da se pitaju: ‘Šta sam ja ovo gledao?'” poručio je Lisinac, prenose Novosti.

Oznake: Reditelj, Šaban