Raznovrstan sadržaj Zavoda za udžbenika na Sajmu knjige u Banjaluci

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske će na 26. sajmu knjige u Banjaluci, osim izložbeno-prodajnog štanda, organizovati druženja sa književnicima, promocije djela i uručenje književnih nagrada.

Portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava Republike Srpske Dejan Kerleta izjavio je Srni da će na izložbeno-prodajnom štandu biti predstavljeni brojni udžbenici i nastavna sredstva za osnovnu i srednje škole, izdanja za predškolski uzrast, lektire, izdanja za djecu, stručna literatura, beletristika, poezija i klasika.

On je rekao da će biti predstavljena i posebna izdanja, sabrana i izabrana djela, kao i nagrađeni romani sa književnih konkursa “Zlatna sova” i “Sovica”.

Kerleta je najavio da će se u srijedu, 15. septembra, od 15.00 do 16.00 časova na štandu Zavoda sa najmlađima družiti Berislav Blagojević autor knjige “Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru” koja je od ove godine u programu lektire za četvrti razred osnovne škole.

“U četvrtak, 16. septembra, u sali za promocije banjalučkog sajma knjiga organizovaćemo predstavljanje djela Radisava Milića `Kiša i mleko` `Družina pokvarene slavine` i `U krugu`”, rekao je Kerleta.

On je dodao da će književne nagrade “Zlatna sova” i “Sovica” za ovu godinu biti uručene istog dana u 18.00 časova u sali za promocije Sajma knjiga u Banjaluci u prisustvu članova žirija koji će zajedno sa autorima predstaviti nagrađena djela.

Kerleta je pojasnio da je prva nagrada “Zlatna sova” dodijeljena Branku Stankoviću za djelo “Vreža”, druga Miroslavu Živanoviću za djelo “LJudi, zveri, anđeli”, a treća Danilu Tešanoviću za djelo “Mučenica Tekla između Boga i čovjeka”.

Kerleta je rekao da će nagrada “Sovica 2021” biti uručena Sanji Klisarić za djelo “Šušuova čudesna avantura”.

On je najavio da je za petak, 17. septembar u 12.00 časova u sali za promocije Sajma knjiga planirana promocija izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u okviru panel diskusije o izdavačkoj produkciji u predškolskom obrazovanju, o značaju objavljivanja stručnih knjiga i radnih materijala koji bi bili korišteni u predškolskim ustanovama.

Sajam knjige “Banjaluka 2021” biće održan od 14. do 20. septembra.

 

Ostavite komentar: