Radost za najmlađe: Predstava „Nismo svi letači“

27.06.2020. | 12:21

Večerašnjim emitovanjem predstave „Nismo svi letači“, u režiji Igora Tešića, Dječije pozorište Republike Srpske završava svoj onlajn repertoar, koji je na ju tjub kanalu trajao od 23. marta 2020.

U predstavi koja počinje tačno u 18 časova na You tube kanalu, igraju Dragan Vučić, Božana Bijelić, Dragan Banjac, Svjetlana Andrić, Đurđa Vukašinović, Aleksandar Blanić, Ana Anđelić, Slobodan Perišić i Snežana Milidrag.

Kao sva pozorišta svijeta, tako je i nacionalni teatar za djecu na svoj način učestvovao u svim mjerama kojima se današnje društvo bori protiv pandemije virusa korona Covid-19 i bio prijatelj, podrška i partner roditeljima i mališani da prevaziđu tjeskobu teškog vremena.

Za nepunih tri mjeseca onlajn repertoar činilo je 25 predstava Dječijeg pozorišta, koje su emitovane 34 puta, te 6 priča za djecu, u izvođenju Đurđe Babić Vukašinović.

Zabilježeno je 33.404 pregleda predstava, a najveću gledanost imala je „Crvenkapa“, u režiji Živomira Jokovića, koja zbraja 6.914 pregleda!

Dječije pozorište Republike Srpske

Kampanjom „Budite uz svoje Dječije pozorište, Dječije pozorište je sa vama“, nacionalni teatar za djecu je uz podršku medija i javnosti u svoju 65 godišnju istoriju upisao novo iskustvo, koje će izvjesno, biti još jedna potvrda predanog i afirmativnog angažmana ove institucije kulture u vremenu velike nevolje.

Sa željom da u septembru premijerom „Ružnog pačeta“ otvori 66. sezonu na velikoj sceni Dječijeg pozorišta, umjetnički ansambl će tokom ljeta, ukoliko se steknu svi uslovi, igrati svoje predstave na otvorenom, kroz projekat „Mali teatar pod velikim zvijezdama“.