Radomir Mihailović Točak dobitnik nagrade muzičara za životno djelo

Treća godišnja dodjela nagrada GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, biće održana 28. oktobra u Velikoj sali Ateljea 212 u Beogradu.

U odnosu na prethodne godine i ispunjene sale razlika će biti u tome što će ovogodišnja dodjela nagrada biti održana onlajn, bez prisustva zvanica i kolega.

Povodom toga u Udruženju ističu da su, uz puno promišljanja i uz konsultacije sa ovogodišnjim sponzorima a prije svega zbog ovogodišnjih dobitnika, ipak donijeli odluku da održe kontinuitet dodjele prestižnih priznanja ali bez uobičajenog koktela i druženja i uz poštovanje svih mjera predostrožnosti.

Nagradu za životno djelo će ove godine dobiti proslavljeni gitarista i frontmen grupe „Smak“, Radomir Mihailović Točak.

Najbolja rok grupa 2019. je „Riblja čorba“, nagrada za pop muziku pripašće grupi „S.A.R.S”, najbolji džez sastav je „Kvartet Dragan Ćalina”, a nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa „Buč Kesidi”. Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Dobitnici povelja za izuzetan doprinos razvoju bluz, džez i rok muzike su: Dragan Marković Mare, Ivan Makragić, Vlada Marić, „Multimedija mjuzik”, „Nort siti”, Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora „PI” i SOKOJ.

Na GODUM manifestaciji će biti dodijeljene i povelje SOKOJ za najemitovanija djela.

U sferi džeza nagradu će odnijeti pjesma Perdao koju izvodi „Vasil Hadžimanov bend” sa Sjenkom i Biserom Veletanlić, a zanimljivo da su, u oblasti popa i roka, ponovo nagrađene pjesme Milimetar Željka Joksimovića i Lutka, sastava „S.A.R.S”, navodi “RTS”.

Prijatelji Godum 2020 manifestacije su ove godine Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora „PI”, Ministarstvo kulture Republike Srbije i SOKOJ.

Dodjela GODUM nagrada će moći besplatno da se prati posredstvom društvenih mreža i Jutjuba u odloženom terminu.

 

 

Ostavite komentar: