Radnja i skečevi u seriji su iskarikirani: “Stručni štab” premijerno zasjeda večeras

12.09.2021. | 13:50

“Stručni štab”, nova serija satiričnog karaktera s elementima sitkoma nastala kao autorsko djelo ekipe popularnog satiričnog portala Šatro.info večeras počinje sa prikazivanjem na mailm ekranima.

Ideja serije je proizašla iz želje da mlađa generacija kreativaca svoje poruke plasira kroz više medijskih kanala, uključi veći tim kako bi nasmijali publiku, ali i ukazali na neke anomalije i neobične pojave u društvu BiH. Radnja prati priču trojice glavnih likova, Mufida, Gorana i Zijada, koji iz toplog i šarmantnog ugostiteljskog objekta, svakodnevno prate dnevnopolitička i društvena dešavanja u zemlji.

Radnja i skečevi u seriji su iskarikirani, ali su svi bazirani na istinitim događajima, izjavama, problemima ili prijetnjama s kojim se susreću svi ljudi u Bosni i Hercegovini.

“Mufa, Gogo i Zike su više iskorišteni kao metafora, koja predstavlja tri različita stava i pogleda na stvari, ali s jednom dodirnom tačkom – niti jedan nije spreman da učini korak kako bi napravio pozitivnu promjenu u društvu. Ono na šta smo posebno ponosni je da smo okupili veliki broj mladih, počevši od scenarija, režije, glumica i glumaca, pa do tehničke ekipe”, ističe Haris Dedović, producent i jedan od autora.

Režiju potpisuje Saša Peševski, dok su scenarij za seriju pisali Haris Dedović, Mirza Salković i Vladimir Čolaković.

U seriji igraju: Mirza Tanović, Emina Muftić, Damir Kustura, Edin Avdagić, Davor Golubović, Alisa Čajić, Kerim Čutuna, Filip Radovanović, Davor Sabo, Belma Salkunić, Mehmed Porča, Adnan Goro, Emir Fejzić, Sanjin Arnautović, Suada Ahmetašević, Denis Gigo Hadžić, Vladimir Čolaković, Haris Dedović, Nerma Džaferović, Mirza Salković, Edita Hajrulahović, Srđan Čolaković, Iman Tanović, Goran Lukić, Eldin Kabahija i Ivana Vojinović.

Serija počinje sa emitovanjem večeras 12.09. na programu Federalne televizije, a emitovaće se svake nedjelje u 20 časova, pišu Nezavisne.