Rađen na osnovu istoimene pripovjetke: Premijera filma “Jazavac pred sudom” u Beogradu

14.05.2021. | 09:58

Film Australijanca Marka Vindona “Jazavac pred sudom”, rađen na osnovu istoimene pripovjetke Patra Kočića, danas će, kao specijalna projekcija, imati premijeru na 49. Međunarodnom filmskom festivalu, Festu, u Beogradu.

Vindon, koji već četiri godine živi u Beogradu, rekao je da je predstavu “Jazavac pred sudom” prvi put gledao u pozorištu na “Slaviji” kad još nije dobro razumio srpski jezik, ali mu se veoma dopala priča i poželio je da je snimi.

“Ideja je bila da to bude niskobudžetni film i da ga potom postavimo na Jutjub, ali kako se budžet povećavao odlučili smo da to ipak bude dugomentražni film”, rekao je Vindon za “Večernje novosti”.

On je dodao da bi “Jazavac pred sudom” krajem maja trebalo da se nađe na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji, a nada se da će ga prikazati i publici u regionu, ali i u njegovoj rodnoj Australiji.

Vindon je sa glavnim glumcima Danijelom Kovačevićem i Emom Gojković napisao scenario na engleskom jeziku, ali su u posljednjem trenutku odlučili da film bude na srpskom jeziku, a on je kao veliki ljubitelj distopijskog filma odlučio da bude snimljen u tom žanru.

Premijera filma “Jazavac pred sudom” najavljena je za 16.30 časova u Domu omladine.