Rade Šerbedžija koncertom zatvorio Banja Luka Fest FOTO

10.07.2021. | 23:12

Koncertom Radeta Šerbedžije zatvara se prvi Banja Luka Fest, internacionalni muzički festival na kome je publika iz cijelog regiona, tokom pet festivalskih večeri uživala u koncertima najeminentnijih muzičkih umjetnika.

Nakon svečanog otvaranja uz koncert Stefana Milenkovića i simfonijskog orkestra Kamerata Novi Sad, uslijedili su koncerti Zvonka Bogdana, Amire Medunjanin, dok je četvrte večeri nastupila portugalska fado diva Mariza, koja je i sama priznala da joj je koncert u Banjaluci jedan od najljepših u karijeri, što je potvrdila i objavom na Instagramu, kada je preko slike festivalske pozornice napisala na srpskom jeziku „Hvala Banja Luka, Republika Srpska“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mariza (@marizaoficial)

Svake večeri zvanice su na festival stizale crvenim tepihom, kome su prošetali Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Jelena Tomašević, Zoran Kiki Lesendrić, Goca Tržan sa suprugom, Aleksandra Milutinović i brojni drugi predstavnici javnog i kulturnog života regiona.

„Ovdje nam je čak i bolje nego kod kuće, tako da nam nije Banjaluka i Republika Srpska druga kuća, nego čak nam je i bolje“, rekao je Vojin Četković, dok Sloboda dodaje da je jedva dočekala da se okupi sa ljudima i da se druži, kao i da je punog srca došla da podrži organizatore prvog Banja Luka Festa.

Manifestacija je završena koncertom Radeta Šerbedžije, koji je festivalu poželio dug život i poručio da svi možemo biti ponosni na ovakve događaje, navodi Nova.rs.

Cijeli festival bio je u znaku premijera, pa je tako i Rade predstavio svoj novi album “Ne okreći se, sine”, koji je nastao tokom karantina zbog pandemije virusa korona.

Pored novih pjesama, koje su za njega napisali njegovi prijatelji Darko Rundek, Damir Urban i Husein Hasanefendić Hus, Rade je obradio i neke dobro poznate pjesme poput “Ostala si uvijek ista”, “Suzo moja, strpi se” i “Otkako te ne volim”, na kojoj su gostovali Gabi Novak i Matija Dedić.

⭐ SVJETSKI, A NAŠ! ⭐

Objavljuje BANJA LUKA FESTSubota, 10. srpnja 2021.