Puna akcije i intriga: Serija “Robin Hud” snimaće se u Srbiji

Abacus Media Rights, kompanija Amcomri Entertainment, pokrenula je potpuno novu, vrhunsku dramsku seriju “Robin Hud” koju je kreirao Džonatan Ingliš sa Džonom Glenom kao izvršnim producentom, a Tanjugu je potvrđeno u produkciji serije da će se “Robin Hud” snimati u PFI studiju u Beogradu i na lokacijama širom Srbije.

Serija će se snimati u produkciji English/Glenn Media i Balkanic Media, a nastajanje tog televezijskog formata finansira Head Gear koji vodi Fil Hant, uz podršku podsticajnog programa Ministarstva kulture Srbije.

Autentična i uzbudljiva dramska serija sa deset jednosatnih epizoda predstaviće najrealističniju verziju Robina Huda do sada, smještenu u pozadini okrutne, korumpirane i misteriozne srednjovjekovne zemlje.

Robin je rođen oko 100 godina nakon što su anglosaksonsku Englesku osvojili Normani, koji su sa sobom donijeli hrišćanstvo, kamene dvorce i poreze.

Bio je to mitski period u istoriji kada je Engleska bila prekrivena šumom, a stara paganska vjerovanja su bila pobijena snagom normanskog mača.

U tom veoma mračnom i opasnom momentu istorije, zagonetni Robin i njegovi divlji odmetnici bili su srednjovjekovni osvetnici u borbi protiv ugnjetavanja.

Džonatan Ford, generalni direktor AMR-a napominje da su ljudi širom svijeta čuli za Robina Huda.

“Bilo je mnogo veoma uspješnih verzija engleskog heroja, ali nijedna nije ponovo prikazala nemilosrdnu, tiransku atmosferu tog vremena. Ovo je univerzalna priča o preživljavanju, sukobu i ljubavi sa spektakularnim akcionim sekvencama koje će se snažno dopasti svjetskoj publici”, rekao je Ford.

Džonatan Ingliš, tvorac serije, ističe želju da svijetu pokaže pravog Robina Huda.

Istražio sam originalne balade i zapise koji još uvijek postoje iz 12. i 13. vijeka. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru, Robina koji je grub, autentičan i duboko ukorijenjen u istoriji. Ovo je verzija Robina Huda u stilu “Vikinga” ili “Peaky Blinders”.

Džon Glen dodaje da je ovo verzija Robina Huda koju nikada ranije nije vidio.

“Istorijski tačan, pun bogatih i složenih likova, pravovremenih tema, pun akcije i intriga. Nema dama u nevolji, nema muškaraca u hulahopkama, to, iskreno, više liči na “Peaky Blinders” nego bilo koji Robin Hud koga sam ikada vidio”, kaže Glen.

Ostavite komentar: