Publika uživala! Smiljanić i Blagojević oduševili sonatama u Banskom dvoru

27.09.2020. | 18:10

Koncert violinistkinje Milane Smiljanić i pijaniste Dinka Blagojevića održan je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, a publika koja je prisustvovala koncertu mogla je uživati u najpoznatijim sonatama za violinu i klavir – kompozicijama Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta i drugih kompozitora.

Violinistkinja Milana Smiljanić ističe da su Blagojević i ona, kao umjetnici, zahvalni upravi Banskog dvora što je upriličen ovaj koncert.

“Prije svega, veoma smo zahvalni direktoru Banskog dvora Mladenu Matoviću, kao i cijeloj upravi, što su nam uopšte, a pogotovo u ovakvim trenucima i novonastaloj situaciji, gdje se sve odvija pod neobičnim uslovima, omogućili da se predstavimo publici u jednoj od najljepših koncertnih dvorana na ovim prostorima”, poručila je Smiljanićeva.

Violinistkinja je dodala da situacija sa ograničenim brojem posjetilaca ne ide u prilog ovakvim koncertima, ali da je publika koja je prisustvovala nastupu bila upravo ona koja zna da cijeni i uživa u pripremljenom programu.

“Zbog toga što je trenutno broj mjesta za posjetioce koncerata ograničen, imam utisak da su baš ljudi koje ponajviše zanima neki sadržaj, a tako i koncert koji je održan, došli da uživaju u pripremljenom programu. Atmosfera je bila intimna, mi smo se veoma lijepo osjećali na bini, a zahvaljujući toplim aplauzima, čini mi se da smo opravdali očekivanja naših najbližih, kao i svih kolega i gostiju koji su došli da nas podrže”, zaključila je Smiljanićeva.

Ova talentovana violinistkinja, koja je član Banjalučke filharmonije, sa kojom kao solista i kao član orkestra nastupa širom BiH i u inostranstvu, dodala je da je sa kolegom pijanistom Dinkom Blagojevićem ranije nastupila u Galeriji “Artget” u Beogradu, kao i u galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru.

“Zadovoljni smo svakim dosadašnjim nastupom, ali ipak smo se najljepše osjećali kod kuće”, kazala je Smiljanićeva.

Ovaj dvojac će naredni koncert održati u Gradišci 1. oktobra, a uskoro će biti poznato više detalja o lokaciji i vremenu održavanja ovog nastupa.

Zbog trenutne epidemiološke situacije na koncertu održanom u Banjaluci broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj u Banskom dvoru je ograničen na 50 posjetilaca, pa je tako bio slučaj i sa ovim koncertom, a za publiku je bilo obavezno da nosi zaštitne maske i da dezinfikuje ruke na ulazu u Banski dvor.

Oznake: Banski dvor, Koncert