Priznanje za životno djelo: Јovi Radovanoviću uručena nagrada Nišvila

Vođi grupe Sedmorica mladih Јovi Radovanoviću danas je u Nišu uručena nagrada za životno djelo koju Nišvil džez festival dodjeljuje najznačajnijim muzičarima u Srbiji.

Zahvaljujući na nagradi Radovanović je rekao da je to na neki način potvrda da ono što radiš, dobro radiš i da si na dobrom putu.

“Ali nagrada je i obaveza da i sutra morate da budete još bolji. Što se tiče mene i mojih drugara iz ansambla Sedmorica mladih, siguran sam da smo bili na dobrom putu a što se obaveze tiče, jedino nam ostaje da što duže uživamo u ovoj nagradi”, rekao je uz smijeh Јova Radovanović.

Direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević je istakao da je grupa Sedmorica mladih krenula kao diksilend bend ali da je kasnije počela da svira i džez.

“Džez je tada bio glavna svjetska muzika i oni su tim putem polako ulazili u svijet šou biznisa, obišli svijet i ušli u Ginisovu knjigu rekorda”, rekao je Blagojević.

Dodao je da je Јova Radovanović kao frontmen benda, bio izuzetno značajan kako za popularizacijnu benda tako i džeza. Prije svega kao svirač klarineta i saksofona a onda i kao glumac, animator, čovjek koji je prosječnom Јugoslovenu približio džez muziku.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da će grad i organizatori Nišvila od novembra krenuti u jaču i bolju kampanju za ovaj festival.

Ovo zato jer, kako je rekla, Nišvil zaslužuje više novca u budžetu, a neophodno je i da se nađe dovoljno dobrih sponzora da ovaj festival, koji je brend Niša i cijele Srbije, opstane.

“To će biti naš zadatak ne samo ove, već i naredne godine i nadam se da ćemo iduće godine Nišvil podići na jednu ljestvicu više koja mu i pripada”, rekla je gradonačelnica.

Organizatorima je poručila da osmišljavaju program, a da će grad, zajedno sa njima da osmišljava kako da u Niš dovede još poznatije džezere i obezbijedi sredstva za to.

U Nišu je danas svečano otkrivena i tabla sa imenom džez muzičara Miše Blama koje je dobila jedna ulica u centru grada. Mišina sestra glumica Nada Blam rekla je da je njen brat zajedno sa Ivanom Blagojevićem puno radio na Nišvil džez festivalu, da je veoma volio Niš i rado dolazio u njega.ž

Ostavite komentar: