Privukao pažnju publike: “Sluga” najgledaniji film u banjalučkom bioskopu

07.01.2021. | 16:53

U banjalučkom bioskopu “Sinepleks Palas” najgledaniji film u 2020. godini je bio ruski film “Sluga”, sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi.

“Film je napravio odlične rezultate početkom godine, a nastavio je da privlači publiku i u septembru po ponovnom otvaranju bioskopa nakon šestomjesečne pauze zbog epidemije virusa korona. Među najgledanijim filmovima su i `Loši momci zauvijek`, `Vikend sa ćaletom`, `Ostrvo fantazija` i `Gospoda`”, rekla je Srni portparol bioskopa “Sinepleks Palas” Marina Popović.

On je istakla da je u trenutnoj situaciji izazvanoj epidemijom korona virusa teško govoriti o tome kako će bioskopi preživjeti, dodavši da predstoji još jako puno izazova.

“Dozvoljavamo sebi da budemo optimistični i nadamo se da će se epidemiološka situacija kod nas i u svijetu popraviti. To je prvi korak ka otvaranju tržišta filmova, a samim tim i povratka ljudi u bioskope”, dodala je Popovićeva.

Ona je navela da su sve kulturne djelatnosti, u koje se ubrajaju i bioskopi, strašno pogođene pandemijom i da je pomoć svima treba.

Popovićeva je rekla da bioskopi rade sa slabijom ponudom filmova i smanjenim kapacitetom, u skladu sa epidemiološkim mjerama, što se odražava i na posjećenost.

“Ipak, zbog posjetilaca koji odluče da svoje slobodno vrijeme provedu u `Sinepleksu Palas`, naša vrata ostaju otvorena. Imamo sjajan program za mališane tokom zimskog raspusta i svake sedmice nove filmove koji vraćaju ljude u bioskop”, rekla je Popovićeva.

Ona je naglasila da je 2020. bila veoma teška godina i da je ljudima potrebno da izađu iz kuće.

“Odlazak u bioskop je izlazak i vrijeme koje provodimo sa dragim ljudima uz film, u bioskopu se jačaju prijateljstva i rađaju ljubavi. Samo da se popravi epidemiološka situacija, sigurni smo da će bioskop vratiti svoje mjesto pod suncem”, poručila je Popovićeva.

Na repertuaru bioskopa “Sinepeleksa Palas” koji važi od sutra nalazi se 18 filmova.

Oznake: Bioskop