Prezentacija “Bibliobusa” na Trgu Krajine

01.02.2019. | 16:18

Novi bibliotečki servis Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske – bibliobus, kojim će, kažu, doprinijeti razvoju i oblikovanju kulturnog identiteta našeg grada biće predstavljen građanima 8. februara na Trgu Krajine u 14 časova.

Кapacitet bibliobusa je 6.000 bibliotečkih jedinica, a ukupan fond namijenjen za bibliobus je 12.000, što znači da će se građa redovno mijenjati i dopunjavati novim naslovima, shodno potrebama korisnika, pojašnjavaju u NUB RS.

Bibliobus će imati pristup internetu, odgovarajuću računarsku opremu i automatsko pozajmljivanje građe, kao i sve ostale servise NUB RS koji su dostupni korisnicima.

Bibliobus će obilaziti banjalučka naselja kao i naselja u okolini čiji stanovnci nemaju biblioteku u svojim mjestima.
Planirano je 14 stajališta, raspoređenih po gradskim naseljima.

– Bibliobus će građanima Banjaluke obezbijediti publikacije koje će zadovoljiti njihove potrebe u pogledu obrazovanja, informisanja i ličnog razvitka, kao i za razonodu i slobodno vrijeme. Posebna pažnja biće posvećena potrebama djece i mladih, pa će i bibliotečki fond biti pažnjivo odabran. Pored lektire, na policama bibliobusa naći će se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi koje mladi čitaju – poručili su iz ove ustanove.

Bibliobus će raditi u jednoj smjeni, a posadu bibliobusa, pored vozača, čine još dva bibliotekara obučena za rad u bibliobusu. Usluge ove pokretne biblioteke biće dostupne svima, bez obzira na starosnu dob.

 

Izvor:(SrpskaInfo)