Preminuo glumac Tom Sajzmor

04.03.2023. | 07:42

Hitno je hospitalizovan prije više od nedjelju dana nakon što je pretrpeo aneurizmu mozga u svom domu.

Tom Sajzmor, glumac najpoznatiji po hit filmovima „Saving Private Ryan“, „Natural Born Killers“, „Black Hawk Down“ i „Heat“ preminuo je u 62. godini, potvrdio je u petak njegov predstavnik za CNN.

Sajzmor je umro u snu i mirno u bolnici u Kaliforniji, a s njim su u poslednjim trenucima bili njegova dva sina i brat Pol.

„Duboko sam ožalošćen zbog gubitka mog velikog brata Toma. Bio je veći od života. Uticao je na mene više nego iko koga poznajem. Bio je talentovan, pun ljubavi, mogao je beskrajno da vas zabavlja svojom duhovitošću i sposobnošću pričanja priča. Slomljen sam što je otišao i zauvek će mi nedostajati“, stoji u saopštenju Pola Sajzmora.

Podsjetimo, prije nekoliko dana su nadležni stručnjaci rekli da za njegov oporavak nema nade i da porodica glumca trenutno odlučuje da li da isključi aparate koji Toma Sajzmora održavaju u životu.

„Danas su ljekari obavijestili njegovu porodicu da više nema nade i preporučili odluku o kraju života. Porodica sada odlučuje o kraju života, a dalje saopštenje biće izdato u srijedu. Molimo privatnost za njegovu porodicu u ovom teškom trenutku, a žele da se zahvale svima na stotinama poruka podrške i molitvi koje su primili. Ovo je bilo teško vrijeme za njih“, oglasio se u ponedjeljak Tomov menadžer Čarls Lago u saopštenju koje je objavio CNN.

Naime, Tom Sajzmor je u nedelju, 19. februara doživeo aneurizmu mozga zbog koje je u kritičnom stanju odmah hospitalizovan.

„Od tog dana Tom je ostao u kritičnom stanju, u komi i na intenzivnoj njezi“, istakao je tada njegov menadžer.