Poznati rok muzičar najavio: Novi album “Priče iz depoa” pripremam za jesen

09.05.2021. | 16:01

Poznati rok muzičar Nikola Čuturilo Čutura, objavio je novu pjesmu i spot “Sanjam te” sa predstojećeg albuma “Priče iz depoa” koji će izdati na jasen, a ističe da je tokom prvog dana karantina zbog pandemije odlučio da je to idealan trenutak da se na miru posveti komponovanju novih numera.

Najnoviji studijski materijal Čuturilo će izdati na jesen za diskografsku kuću “Lampshade Media”, poslije pauze od skoro devet godina i zapaženog albuma “Tu i sad” (2012).

Prvi singl “Sanjam te”, koji najavljuje album “Priče iz depoa”, zapravo je rok balada koja vodi publiku u snove i predstavlja muzičku melodramu o ljubavnom paru u raskoraku na svim nivoima.

Na neki poetičan način, u surovo doba pandemije, budi nadu u bolje sutra.

“Borba je naša sudbina, a pritom kad kažem borba, mislim na svakog čovjeka individualno, koji je danas spreman da živi časno, pošteno i da brani svoj svetonazor”, približio je muzičar simboliku u naslovu svoje nove pjesme.

Video klip podsjeća na kratak igrani film u kome glavne uloge bračnog para tumače Čuturilo i sve traženija glumica Vaja Dujović, koja glumi u TV serijama “Državni službenik”, “Jedini izlaz”, “Vojna akademija”. Pandemija je tokom skoro cijele 2020. godine onemogućila je muzičare da nastupaju, ali im je omogućila da se u osami posvete stvaranju pjesama.

“Veče prije nego što je objavljeno da ćemo biti zatvoreni duže vrijeme, u panici sam se pitao šta ću raditi i čime će biti ispunjeni moji dani. Tada sam shvatio da je to zapravo idealan trenutak da se zatvorim u svoj atelje i da završim mnoge svoje ranije nezavršene pjesme”, objasnio je roker početak procesa rada na albumu, koji će se kasnije pojaviti i kao vinil. Od prvog dana Čuturilo je znao da će se album zvati “Priče iz depoa”, jer njegov umjetnički atelje nosi naziv Art Depo studio, gdje su nastale sve pjesme.

Kako otkriva, snimanje cijelog albuma je završeno za svega nekoliko nedjelja.

“Moja ideja je bila da u estetskom smislu album bude – dobro ozvučen bend, bez dodatnih nepotrebnih ‘hemikalija'”, približio je rok umjetnik svoju zamisao projekta. Naveo je da se ponovo “ujedinio” sa svojim starim prijateljem i kolegom – producentom Vladimirom Negovanovićem, sa kim je realizovao svoj prvi album “Devet lakih komada”, kasnije i “Raskršća”, kao i “I.D.” dok je živio u Londonu.

Čuturilo kao kompletan autor svih pjesama na albumu uspijeva da se bavi i pedagoškim radom kao osnivač Art Depo studija, gdje se održavaju kreativne radionice iz svih oblasti umjetnosti.

“Djeca koja dolaze kod nas su prije svega zainteresovana i posvećena, i niko tu ne pohađa časove zato što su roditelji izvršili na njih pritisak, što je veoma važno”, ističe nekada član legendarnih rok sastava “Riblja čorba” i “Električni orgazam”.

“Madi talenti puni entuzijazma imaju priliku da dobiju nešto što je meni u njihovim godinama bilo nezamislivo: prisustvoa master klas radionicama velikih muzičara”, kazao je Čuturilo. Tako je uspio da dovede antologijske gitariste i muzičare kao što su Radomir Mihailović Točak, Dušan Duda Bezuha, Nikola Vranjković, Vidoja Božinović Džindžer (Riblja čorba), Nebojša Antonijević Anton (Partibrejkersi), Saša Ranđelović Ranđa (Neverne bebe).

“Nastavićemo ovog oktobra sa sljedećim serijalom i nekim novim, izvanrednim gitaristima. U međuvremenu imamo i Studio glume, kao i časove pjevanja. Uvijek je kod nas živo, prepuno entuzijazma i divne energije”, ponosno je rekao poznari gitarista i autor.