Poznata autorka: U Banjaluci održano književno veče Jelene Bačić Alimpić

02.06.2023. | 07:53

U Banjaluci je sinoć održano književno veče sa Jelenom Bačić Alimpić, autorkom visokotiražnih romana, koja je istakla da uvijek rado dolazi u Republiku Srpsku.

“S obzirom na to da Novi Sad i Banjaluku vrlo često porede kao slične gradove, ovde se osjećam kao domaćin, a ne gost. U redovnom sam kontaktu sa brojnim čitateljkama iz Banjaluke”, rekla je Alimpićeva tokom književne večeri, koju je organizovao Savjet za kulturu, umjetnost i zaštitu kulturnog nasljeđa Gradskog odbora SNSD-a.

Jelena Bačić Alimpić, koja je do sada objavila 12 romana, a iz godine u godinu njene knjige su najčitanije u mreži biblioteka širom Srbije, govorila je o svom životu, gdje nalazi inspiraciju za pisanje, o novinarskoj karijeri, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a banjaluka.

Alimpićeva je zahvalila za poziv predsjedniku Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vladi Đajiću, koji je izrazio zadovoljstvo što su ugostili jednu od najčitanijih književnica sa ovih prostora i izrazio nadu da će ovo biti samo jedno u nizu gostovanja.

“Drago nam je što smo u mogućnosti da za naše Banjalučane organizujemo predstave, književne večeri, edukativna predavanja. Veliki odziv nam govori da smo na pravom putu i sigurno je da ćemo tako i nastaviti”, naglasio je Đajić.