Potpisan protokol: Dogovoreno unapređenje saradnje između biblioteka Srpske i Srbije

15.10.2021. | 19:59

Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske potpisala je danas u Banjaluci protokol o saradnji sa Kulturnim centrom “Miloš Crnjanski” iz Novog Sada, a sa Narodnom bibliotekom Srbije dogovoren je nastavak i unapređenje saradnje.

Direktor Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljilja Petrović Zečić istakla je da će se saradnja sa Kulturnim centrom “Miloš Crnjanski” realizovati u raznim aspektima, počev od izložbi, projekcija, izdavačke djelatnosti.

“U Novom Sadu nalazi se veliki broj ljudi koji imaju veliki senzibilitet prema nama iz Republike Srpske”, istakla je Zečićeva.

Nenad Šaponja, direktor Kulturnog centra “Miloš Crnjanski”, istakao je da je cilj Centra sarađivati sa svim mjestima gdje živi srpski narod.

“Nadam se da ćemo imati dobru saradnju ne samo sa Banjalukom, nego i sa ostalim dijelovima Republike Srpske jer je kulturna razmjena izuzetno važna”, istakao je Šaponja.

O unapređenju saradnje sa Narodnom i univerzitetskom biliotekom Republike Srpske danas je razgovarao i upravnik Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo.

“Plan je da jedan centar za konzervaciju i restauraciju papira osnujemo i u Narodnoj i univerzitetskoj bilioteci Republike Srpske”, istakao je Pištalo.