Poslušajte: Talentovani kantautor iz Banjaluke objavio debitantski album VIDEO

15.03.2021. | 19:55

Banjalučki muzičar i pjesnik Igor Božanić objavio je svoj debitantski album pod nazivom “Runo”, saopštila je nezavisna izdavačka etiketa “Pop depresija”.

Igor Božanić je kantautor iz Banjaluke, koji trenutno studira i živi u Beogradu. Ima samo 20 godina, piše poeziju, pjeva, svira gitaru. Muzikom se bavi od 2016. godine, a nastupao je pod pseudonimom Sir Croissant, i svirao na regionalnim festivalima: “MENT”, “Indirekt”, “Americana Night”, “Novi val”…

Pod pseudonimom je objavio nekoliko EP izdanja, a sada se predstavlja sa prvim studijskim albumom “Runo”, koji je dostupan na Bendkempu i Jutjubu, a uskoro će se naći i na ostalim digitalnim platformama, saopštila je “Pop depresija”.

Objašnjavajući naziv svog albuma mladi muzičar i pjesnik istakao je da bi to mogao da bude “začudan, ali i realistički svijet”, dodajući:

“Sniman je nekoliko puta i neke pjesme su stare preko tri godine, uključujuči `Hrast`”, kazao je mladi muzičar, precizirajući da je nastanak te pjesme označilo i započinjanje novog pravca u njegovoj muzičkoj karijeri.

“Album istražuje porodične, intimne i teme iz djetinjstva, pronalazi jezivo u utješnom i melanholiju u nostalgiji”, riječi su Božanića.

Debitantski album je sniman u kućnim uslovima u Banjaluci i Beogradu, od marta do decembra 2020. godine. Gosti na nekoliko pjesama bili su Darko Ružičić (harmonika) i Ozren Četković (violončelo).

Oznake: Album, Kantautor