Posljednji voz! Netflix je besplatan, ali vjerovatno ne još dugo

Sigurno ste već čuli da, ako želite da isprobate Netflix, imate 30 dana besplatnog “probnog perioda” pri prvoj registraciji.

U toku tih 30 dana, bilo kada možete besplatno da odustanete i to je to, ništa vam neće biti naplaćeno.

U teoriji, naravno, za svaku karticu sa kojom se registrujete imate po 30 dana, znači 12 kartica = godinu dana besplatnog gledanja.

Međutim, ova zgodna funkcija uskoro možda neće više biti dostupna u Srbiji. U mnogo zemalja (a svakako najvažnije, u SAD), Netflix je ukinuo probni besplatni period od 30 dana, kako prenosi Cnet.

Da li se to desilo zbog toga što je bilo mnogo zloupotreba, ili je pandemija desetkovala finansije kompanije pa su riješili da im se probni period više ne isplati (mada su streaming platforme poslovale veoma dobro jer je mnogo više ljudi kod kuće nego prije pandemije), to ne znamo.

Za sada se čini kao da je Netflix odlučio da postepeno isključuje mogućnost besplatnog probnog perioda, pa je vjerovatno samo pitanje vremena kada će biti ukinut i u Srbiji.

Tome u prilog ide i pisanje portala The Verge da će se ovaj “eksperiment” nastaviti i u 2021. godini, pa ukoliko ste razmišljali da isprobate besplatno ovu streaming platformu, možda bi bilo bolje da to uradite što pre.

Ostavite komentar: