Počivaj u miru prijatelju i hvala ti! Poznati se dirljivim riječima opraštaju od Laneta

25.08.2021. | 19:43

Odlazak velikana srpskog glumišta je potresao mnoge poznate ličnosti koje su izrazile svoje žaljenje za gubitkom Laneta Gutovića.

Velika žalost, mislila sam da se izvukao, gubimo velike ljude i umjetnike. Lane je bio perfekcionista i artista, sa velikim talentom je igrao i stvarao. Učio je tekstove sa lakoćom koju nigdje nisam vidjela. Poslednji put sam igrala sa njim u filmu “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića i uživala sam da ga gledam kako stvara – rekla je Mira Banjac.

Jako me je potresla vijest o njegovoj smrti. Još uvijek sam u šoku, teško sam podnijela i kad sam čula da je u bolnici. Ja njega znam od svojih početaka, on je bio rijetko dobar čovek u glumačkom svijetu. On i Bata Živojinović su rijetki primjeri uspješnih glumaca koji su sa obje noge stajali na zemlji. Bio je neko ko se ne priklanja većini već svoji iza svojih stavova što se meni jako dopadalo. Uvijek mi je davao savjete na taj način da ne djeluje da me savjetuje jer svaka njegova riječ je imala težinu, a on nije želio da zvuči kao da nekome popuje. Mnogo sam ga voljela i on je neko ko mi je mnogo značio u životu – izjavila je Lidija Vukićević.

Jako sam tužan, nalazim se na festivalu u Nišu gdje sve kolege, ali i publika osjećaju veliki gubitak. Lane je jedan od najboljih i najmilijih glumaca koji je nažalost prerano otišao. On je dio naše duše, živjeće kroz svoja djela, publiku ali i kolege. Mnogo sam tužan, volio bih da se izborio sa bolešću – rekao je Svetislav Bule Goncić ne sakrivajući šok i tugu.

Jedan od onih koji su ga veoma cijenili jeste njegov kolega, glumac Branislav Lečić koji se javno oprostio od njega:

Jako tužna vijest…Duša me boli za divnim i neobičnim glumcem. Njegova posebnost nije bila samo u glumačkom izrazu i plemenitoj ironiji koju je mrtav ozbiljan mogao da izgovori i sve nas od srca nasmije, nego u cjelokupnoj njegovoj ličnosti koju ovo licemjerno vrijeme nije moglo da zavede! Izuzetno intuitivan i pretačan u donošenju svojih sudova, a tiču se svih nas. Uskraćeni smo za još jedan efikasan lijek za naše mentalno zdravlje. Zbogom maestro, zbogom dobri moj – napisao je Lečić.

Glumica Eva Ras je posebno potresena viješću o smrti velikana srpskog glumišta.

Plačem, u šoku sam, on je bio najtalentovaniji glumac koga sam poznavala. Nijedan glumac ne može da mu priđe, ne znam kako ćemo bez njega. Lane je bio jako čudan čovjek, naizgled ozbiljan, a jako duhovit. Sa njim u društvu je uvijek bilo smjeha, bio je pravičan i pošten. Nažalost, preminuo je, još uvijek ne mogu da vjerujem, ne mogu da zaustavim suze. Ja imam kancer i godine, a ispraćam sve kvalitetne glumce koji odlaze prije mene. Mnogo mi je teško, nedostajaće mi puno, ovo je veliki gubitak. Kada je bila ona lažna vijest ja sam bila na snimanju serije i kolege i ja smo bili u šoku, potresli smo se, sada je još gore – jedva je prokomentarisala Eva Ras.

“Umro je Lane Gutović. Nisam imao čast da ga upoznam, ali sam obožavao da ga gledam u serijama, filmovima, a naročito da slušam njegove intervjue. Počivaj u miru duhoviti i pametni čovječe!”, napisao je Danilo Ikodinović na svom Tviter nalogu.

Pored glumaca saučeće i posljednje tople poruke uputili su pjevači i druge poznate ličnosti.