Planetarni hit! Madona otkrila kako je nastala pjesma “La Isla Bonita” VIDEO

Tokom svoje karijere Madona je izbacila je “izbacila” mnogo pjesama koji su postali svjetski hitovi. Jedna od njih je i “La Isla Bonita”.

Ta numera je ugledala svjetlost dana 25. februara 1987. godine, a za kratko vreme je postala planetarni hit, pri čemu se nalazila na prvom mjestu brojih muzičkih top-listi. U pjesmi “La Isla Bonita” (u prevodu “Prelijepo ostrvo”), Madona pjeva o ostrvu pod nazivom San Pedro, gdje želi da bude.

Inače, San Pedro nije pravo ostrvo, a o svemu ovome kraljica popa je pričala u intervjuu za časopis “Rolling Stone” 2009. godine.

“Ne znam odakle je sve to krenulo. Ne znam ni gdje je San Pedro. U tom momentu, nisam bila osoba koja je odlazila na odmor na prelijepa ostrva. Možda sam bila na putu za studio i vidjela na izlaznoj rampi znak sa natpisom San Pedro”,  rekla je svojevremeno Madona, koja je pjesmu “La Isla Bonita” posvetila ljepoti i mistici naroda Latinske Amerike.

Pesmu je napisao tekstopisao i producent Patrik Leonard, koji je sarađivao sa Madonom na numerama kao što su “Live To Tell”, “Who's That Girl,” “The Look Of Love,” “Like A Prayer,” “Cherish,” “Oh, Father,” “Frozen” and “Nothing Really Matters.” Međutim, Leonard je pesmu “La Isla Bonita” prvo ponudio slavnom pjevaču Majklu Džeksonu. Kralj popa je odbio da snimi ovu numeru iz jednog razloga, a to je da mu se nije dopao naziv pjesme.

Hit “La Isla Bonita” završio je na kraju kod Madone, a tekst pjesme je naknadno dorađen kako bi bio u njenom stilu. Ostalo je istorija, prenose Nezavisne.

Ostavite komentar: