‘Parni Valjak’ nakon Akijeve smrti: Ovo je šok za sve nas

22.01.2022. | 19:52

Kako je ranije s velikom tugom potvrđeno, danas nas je u 67. godini zauvijek napustio Aki Rahimovski, frontmen Parnog valjka i jedan od najvećih vokalnih interpretatora regionalne muzičke scene.

Ovu tužnu vijest bend Parni valjak podijelio je na svojim društvenim mrežama, a u nastavku vam donosimo i službenu izjavu menadžmenta benda:

“Nažalost, danas nas je napustio naš dragi Aki. Preminuo je iznenada u prijepodnevnim satima u bolnici u Novom Mjestu. Ovo je šok za sve nas te vas u ime porodice i benda Parni valjak molim za razumijevanje u ovim teškim i tužnim trenucima. O svim daljnjim informacijama obavještavaćemo vas redovno”, poručuje Dino Bahtijarević, menadžer benda Parni valjak.

Malo je vokalnih interpretatora i muzičara na ovim prostorima koji su toliko specifični kao što je Aki Rahimovski. Kroz pet desetljeća muzičkog djelovanja, svojim prepoznatljivim i snažnim vokalom prometnuo se u jednog od najvećih regionalnih rok-pjevača te postao omiljeno muzičko ime svih generacija.

Osim kroz pjesme, svoju snažnu pokretačku energiju prenosio je i kroz koncertne spektakle Parnog valjka, s kojima je vjernoj publici desetljećima donosio vrhunsko koncertno iskustvo, ispunjeno muzikom, ljubavi i momentima za pamćenje.

Kao muzičar, Aki Rahimovski iza sebe ostavlja bogato nasljeđe i zauvijek ispisane stranice dnevnika regionalne muzičke istorije.