Pandemijska pošast uzela život glumcu: Preminuo Željko Mavrović

22.01.2022. | 17:21

Pandemijska pošast, Kovid-19, uzela je još jedan život. U 75. godini preminuo je pozorišni, filmski i televizijski glumac Željko Mavrović.

Iza Mavrovićeva bogatog glumačkog opusa ostaju mnogobrojne uloge i likovi, poput sveštenika Alberta u ‘Bitange i princeze’ ili čuvara zatvora u ‘Počivali u miru’, inspektora Baneta u ‘Obični ljudi’, psihijatra u ‘Cimer raj’, zatim u ostvarenjima ‘Ljubav u zaleđu’, ‘Ptice nebeske’, ‘Putovanje u Vučjak’, ‘Nepokoreni grad’, ‘Prizori iz obiteljskog života’, ‘Mačak pod šljemom’, ‘Punom parom’ od tv-ostvarenja.

Od uloga na filmu tu su: ‘Sonja i bik’, ‘Noćni brodovi’, ‘Max Schmeling’, ‘Duga mračna noć’, ‘Capuccino zu Dritt’, ‘Srce nije u modi’, ‘Novogodišnja pljačka’, ‘Pont Neuf’, ‘Tamburaši’, ‘Snađi se druže’, a mnogobrojne su i njegove sinkronizacije od čega mnoge u filmskim ostvarenjima za djecu.

Željko Mavrović ostvario je većinu svojih glumačkih rola živeći i radeći u Zagrebu, u zagrebačkim pozorišnim kućama, a posljednje godine života proveo je u Trsteniku, u Zagrebačkoj županiji, Opština Marija Gorica.

Ljeta je provodio u Bribiru, odakle je bio rodom po majci, te u Novom Vinodolskom, piše “Novi list“.

Oznake: Glumac, Korona, Preminuo