Otvorena izložba slika “Kotor Varoš 2020”

U galerijskom prostoru kino-sale u Kotor Varošu sinoć je otvorena izložba slika “Kotor Varoš 2020”, na kojoj je predstavljeno 26 umjetničkih djela nastalih tokom ovogodišnje likovne kolonije.

Na likovnoj koloniji, koja je održana pod pokroviteljstvom opštine Kotor Varoš i Centra za kulturu, sport i informisanje, učestvovalo je 14 akademskih slikara i dugogodišnjih nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz Kotor Varoša.

Izložbu je otvorio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan, koji je istakao značaj ovog događaja za lokalnu zajednicu.

– Likovna kolonija je postala tradicionalna i dio je kulturnog mozaika naše opštine, a imala je za cilj da podigne svijest o likovnoj umjetnosti – naglasio je on.

Umjetnici su tokom tri dana, provedena na Gradskom trgu, prenijeli na platno ambijent prirode i njenih ljepota, a slikali su i po sopstvenom nahođenju.

– Cilj izložbe jeste da predstavi radove publici, ali i da promoviše likovnu umjetnost na području opštine Kotor Varoš – rekao je organizator i učesnik likovne kolonije Goran Čupić.

On je dodao da će sav prihod ostvaren od prodaje slika biti iskorišten za razvoj likovne umjetnosti na području opštine.

 

 

Ostavite komentar: