Optužen za seksualno uznemiravanje: Kevin Spejsi mora da plati odštetu od 31 milion dolara

Poznati američki glumac Kevin Spejsi moraće da plati 31 milion dolara odštete kompaniji koja je bila producent serije “Kuća od karata” u kojoj je igrao glavnu ulogu, pošto je otpušten zbog tužbe za seksualno uznemiravanje.

Producentska kuća MRC, koja stoji iza hit serije o političkim intrigama u Vašingtonu, tražila je odštetu za izgubljenu zaradu koja se pripisuje glumčevom odlasku iz serije poslije optužbe protiv njega za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.
MRC je navela da je poslije optužbe Spejsija suspendovala iz serije i pokrenula internu istragu prema kojoj je glumac odgovoran za pripisano djelo.
Odlazak glumca primorao je producentsku kuću da reorganizuju seriju što je rezultiralo “značajnim gubicima”, dodala je MRC.
Scenario je morao da bude revidiran da bi se isključio lik kojeg je igrao Spejsi i da se reorganizuje čitava šesta sezona, smanjena sa 13 na osam epizoda.
MRC je sudsku proceduru pokrenula 2019. iste godine je sud odbacio tužbu protiv američkog glumca za nepristojno ponašanje i seksualno zlostavljanje u američkoj državi Masačusets.
Glumac je osvojio dva Oskara, za najboljeg glumca u filmu “Američka ljepota” 1999. godine i za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu “Dežurni krivci” iz 1995. godine.

Ostavite komentar: