Okupljanje glumačke ekipe: U čast 20. godišnjice emitovanje specijala o Hariju Poteru

16.11.2021. | 21:51

Na današnji dan prije 20 godina premijerno je prikazan film “Hari Poter i kamen mudrosti”, prvi u serijalu. U čast 20. godišnjice glumačka ekipa će se ponovo okupiti u specijalu koji će biti prikazan 1. januara 2022. godine.

Danijel Redklig, Rupert Grint, Ema Votson i mnoge druge zvijezde iz serijala o Hariju Poteru će se ponovo okupiti u filmu Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, koji će biti premijerno prikazan 1. januara 2022. godine

U ovom specijalu biće prikazani intervjui i razgovori s glumcima dvije decenije nakon što je svijet poludio za pričom o Hariju Poteru.

Pored glavnih glumaca, ovom slavljeničkom specijalu će se pridružiti i Helena Bonam Karter, Robi Koltrejn, Ralf Fajns, Geri Oldman, Tom Felton, Mark Vilijams i mnogi drugi.

“Bilo je nevjerovatno putovanje od debitovanja Harija Potera i kamena mudrosti, i svjedočiti evoluiranju u ovaj nevjerovatni univerzum. U najmanju ruku, bilo je magično”, rekao je Tom Ašeim, predsjednik kompanije Varner Bros

“Ova retrospektiva je omaž svima čije je živote dotakao ovaj kulturološki fenomen – od talentovane glumačke postave i ekipe koji su svoje srce i dušu uložili u ovu franšizu do pasioniranih fanova koji nastavljaju da održavaju duh čarobnjačkog sveta 20 godina kasnnije”, rekao je on.

Podsjetimo, film Hari Poter i kamen mudrosti je urađen po knjizi britanske spisateljice J.K. Rouling. Ona je napisala sedam knjiga o avanturama Harija Potera, a snimljeno je osam filma koji su izazvalu pomamu širom sveta.