Održana promocija “Pukovnik ludog konja”: Nova knjiga autora Borislava Jankovića

21.07.2021. | 18:18

Ova knjiga je plagijat života, riječi su recenzenta Ranka Preradovića, koji je u utorak naveče razgovarao s posjetiocima na promociji nove knjige “Pukovnik ludog konja” autora Borislava Jankovića, javnosti poznatijeg kao Boro Zelenkovac.

U nesvakidašnjoj, prijatnoj i opuštenoj atmosferi ova autobiografska knjiga je predstavljena na najbolji način, a cijela promocija je ispraćena uz tonove džez muzike.

“Muzika i pisana riječ su dvije sestre, a slika im je treća. Boro je samo pisao ono što mu je život diktirao, a to nije stvaralaštvo, nego samo ono što mu je kazano. Svi njegovi nemiri su izdiktirali ovaj roman. Ja lično sam vrlo srećan što je mene počastio time da budem recenzent ove knjige, iz prostog razloga jer ja Borin život, taj bijeg u planine, jako dobro poznajem. Čak mu je život i naslov izdiktirao. Rekao sam dovoljno o romanu, njega je napisao život, a Boro ga je samo prepisao. Želim nam svima još ovakvih susreta, ovo je tek početak”, kazao je recenzent Ranko Preradović.

“Mnogi ljudi odlaze iz ovih krajeva, a posebno su umjetnici ti koji moraju da odu. Ja sam se zainatio i ostao, te u jednoj lijepoj šumi napravio kućicu u mlinu, zatim galeriju, a to je sada cijelo naselje. Duško Trifunović je kumovao otvaranju galerije, a Dara Sekulić je bila moja prijateljica i ogromna podrška”, kazao je Boro.

Kako kaže, imao je sreću da mu se u životu desi film koji je on tokom pisanja ove knjige samo prepisao, a objasnio je da čitaoci mogu očekivati i nastavak ove knjige, te da je prevod prvog dijela na engleski jezik već u toku, prenose Nezavisne.

On je takođe iskoristio ovu priliku da pozove sve prisutne na 21. Jazz festival na Zelenkovcu, koji će trajati od 29. jula do 1. avgusta.