Održana po sedmi put Banjalučka gitarijada: Prvo mjesto za bend iz Prnjavora

05.12.2022. | 15:19

Sinoć se u prepunom Klubu studenata Banjaluka publici na najbolji mogući način predstavilo šest finalista sedme Banjalučke gitarijade. Žiri u sastavu Igor Paspalj, magistar muzike i gitarista, Dražen Kecman, Studio Cirith Ungol, Ninoslav Tiki Dobrijević, Digital Boyler Studio i Zoran Đurić, producent i organizator gitarijade, imao je zaista težak zadatak da izabere najbolje među odličnima.

Prvo mjesto osvojio je Deminutiv, bend iz Prnjavora koji postoji nešto više od tri godine. Iako mladi, iza sebe imaju mnogo klupskih i festivalskih svirki. U poslednje vrijeme se bave intezivnim autorskim radom. Bend čine: vocal Maja Kitić, gitarista Nemanja Danojević, bas gitaristkinja Katarina Ćelić i  bubnjar Nebojša Vuković.

Drugo mjesto pripalo je bendu S-alt  koji čine frontmen i tekstopisac Filip Marić, Jasmin Avdić, bas gitara, Denil Babović i Mladen Ristić, gitare, Amina Halilčević, bubanj i Bakir Memišević, klavijature. Bend alternativne muzike iz Tuzle, nastao je 2021. godine. Do sada su objavili tri singla: Gorko Slatko, Novčići i Stišaj glad, koji će se naći na debitantskom albumu “Teksture”.

Treću nagradu osvojio je bend Eho Radar iz Prijedora, formiran  2018. godine, a čine ga Marko Divjak, glas I gitar), Nikola Grab, gitara, Igor Stakić, bas) i Damir Knežević, bubnjevi. Do sada su objavili  osam autorskih pjesama. Bend je do sada pobijedio na tri gitarijade: Na putu za jug u Mostaru, Rock fest u Aleksandrovcu i Music Vibes fest u Užicu.

Kvalitetom nisu zaostajali ni ostali finalisti.

Skhizma, mladi autorski bend iz Prijedora, Pod Pritiskom, alternativ, hard rock metal sastav iz Banjaluke i Lorem, novostovoreni banjalučki  bend koji svira hard rock i metal.

Povodom održane sedme banjalučke gitarijade, organizator Zoran Đurić izjavio je:“ Gitarijada je bila odlična. Oduševljen sam. Uz ovakve izuzetne mlade stvaraoce i izvođače i ogromno interesovanje i podršku publike, zaista imamo čemu da se nadamo. Nadam se da će svi mediji podržati mlade autorske bendove i dati im mnogo više prostora i podržati njihov rad, jer samo tako možemo razvijati našu muzičku scenu“.